, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτός είναι ο νέος τσάρος της οικονομίας

Ξεσκονίζει βιογραφικά ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος φέρεται να αναζητά για το υπουργείο Οικονομικών ένα πρόσωπο από τον κύκλο τεχνοκρατών που θα διαθέτει όμως πολιτικό προφίλ.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας στη σύσκεψη που θα έχουν ο  Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.
Κυβερνητικοί κύκλοι  εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός προτιμά μία λύση που θα ακολουθεί το πρότυπο Ράπανου και θα ενισχύει το σήμα της κυβερνητικής συμμαχίας στο πλέον κρίσιμο χαρτοφυλάκιο.
Δεν απέκλειαν ωστόσο, στη θέση του τσάρου της Οικονομίας, να βρεθεί τελικώς πρόσωπο από το πολιτικό δυναμικό της χώρας.
Στην Ιπποκράτους αφήνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αποφάσεων στον Πρωθυπουργό, με τον κ. Βενιζέλο πάντως να έχει διαμηνύσει ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών, θα πρέπει να έχει ικανότητα διαπραγματευτική, γνώση του αντικειμένου του, και οπωσδήποτε αποδοχή στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας.
Στην ΔΗΜΑΡ, σημειώνουν ότι ο αντικαταστάτης του κ. Ράπανου θα πρέπει να έχει τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά και να εκπέμπει τα ίδια μηνύματα και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.