, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτό το detox τσάι θα γίνει η νέα σου καθημερινή εμμονή

Ο χειμώνας είναι αυτή η εποχή του χρόνου που αρχίζουν να σε περιβάλλουν αυτά τα ύπουλα κρυολογήματα, τα οποία μπορούν ακόμη και να σε ρίξουν στο κρεβάτι για μέρες με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πας ούτε στη δουλειά σου.
Βήχας, πονόλαιμος, συνάχι, όπου βρεθείς και όπου σταθείς υπάρχει και κάποιος άνθρωπος που έχει κάνει χρυσή τη χαρτοβιομηχανία της χώρας. Όλα αυτά όπως καταλαβαίνεις είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έχουμε βρει όμως την top λύση που θα σε σώσει και που θα γίνει σίγουρα η νέα σου εμμονή.
Ένα detox τσάι, με το οποίο θα ξετρελαθείς και δεν θα θες να σταματήσεις να το πίνεις είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς ή έστω θα σε προστατέψει από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα και επιπλέον χαρίζει και λαμπερή επιδερμίδα.
Θα σου πάρει ελάχιστο χρόνο να το ετοιμάσεις και αποτελείται από υλικά που έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου.
Να τι θα χρειαστείς:
Κουρκουμά (για τη γεύση)
2-3 φέτες λεμόνι
1 κομματάκι ρίζα τζίντζερ
μέλι (προαιρετικά για τη γεύση)
πιπέρι καγιέν (προαιρετικά για τη γεύση)
Lemon Tea 3 835x557
Βρες το μεγαλύτερο δοχείο ή βαζάκι που έχεις σπίτι σου και γέμισε το με νερό που μόλις έχεις βράσει. Στη συνέχεια πρόσθεσε λίγο κουρκουμά (όχι παραπάνω από ¼ κουταλιού του γλυκού) και κόψε τη ρίζα τζίντζερ σε μικρά κομμάτια ή σε φετούλες.
Ρίξε ένα λεμόνι κομμένο σε 3 χοντρές φέτες (όσο μεγαλύτερη ποσότητα, τόση περισσότερη βιταμίνη C) και αν θες να είναι λίγο πιο γλυκό ή πικάντικο πρόσθεσε λίγο μέλι ή πιπέρι καγιέν αντίστοιχα. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί απόλαυσε το!queen.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.