, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αύξηση ρεκόρ στις κρατήσεις για Ελλάδα από Γερμανούς τουρίστες τον Οκτώβριο

Έκρηξη κρατήσεων για Ελλάδα και συνέχιση της πτωτικής πορείας της Τουρκίας και της Αιγύπτου δείχνουν τα στοιχεία από τη γερμανική πλατφόρμα κρατήσεων σε δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς-αεροδρόμια των Γερμανών, Traveltainment, για τον μήνα Οκτώβριο (έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι).
Συγκεκριμένα, καταγράφεται αύξηση 91% στις κρατήσεις για Ηράκλειο και 65% για Ρόδο, αν και το μεγάλο ποσοστό διαμορφώθηκε εξαιτίας της πτώσης τον περυσινό Οκτώβριο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, για παράδειγμα, κατά 11%.
Αντίθετα, η Αττάλεια, ο μεγαλύτερος προορισμός-αεροδρόμιο βάσει μεγεθών για τους Γερμανούς τουρίστες, είχε απώλειες κρατήσεων της τάξης του 26% με μείωση του μεριδίου στο σύνολο των κρατήσεων για τα 10 κορυφαία αεροδρόμια από 32% τον Σεπτέμβριο σε 24% τον Οκτώβριο.
Απώλειες 20% καταγράφηκαν και στις κρατήσεις για Ουργκάντα, όμως το αιγυπτιακό αεροδρόμιο παρέμεινε στην 3η θέση της 10άδας, με μερίδιο κρατήσεων 13%.
Η Πάλμα είχε αύξηση 6%.
Φουερτεβεντούρα και Ν. Τενερίφη είχαν από 2% αύξηση κρατήσεων όμως, από τα Κανάρια, το Las Palmas είχε μείωση 4% και η Arrecife 7%.
Η Μαδέρα ήταν όμως η νικήτρια, η οποία με ισχυρή αύξηση κρατήσεων κατά 36% τον Σεπτέμβριο και περαιτέρω αύξηση 12% τον Οκτώβριο, κατέλαβε την 9η θέση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.