, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Τι… χρωστάμε πολίτες, επιχειρηματίες και τουρίστες;"

φωτο Σάββας Αυγητίδης

Φωτο Σάββας Αυγητίδης
Την ανάγκη εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων και όχι υποσχετικών και ημίμετρων επισημαίνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ Παναγιώτης Παπαδόπουλος αναφερόμενος στο πρόβλημα των σκουπιδιών.
«Η χώρα μετατράπηκε τις τελευταίες ημέρες σε ‘χωματερή’ με τη δυσοσμία και την αποκρουστική εικόνα των σκουπιδιών να έχει κατακλύσει το σύνολο των πόλεων. Η αγορά της Θεσσαλονίκης αλλά και κάθε γειτονιά της πόλης παραπέμπει σε τριτοκοσμικές εικόνες με την δημόσια υγεία να τίθεται σε κίνδυνο και τους τουρίστες να κοιτούν με βλέμμα περιέργειας, συχνά και απόγνωσης. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από μέλη μας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας πως, χθες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέτυχε να δώσει λύση στο πρόβλημα με την ΠΟΕ ΟΤΑ που συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη τις κινητοποιήσεις της. «Σαφώς και η απόφαση για επιστράτευση ιδιώτη στην καθαριότητα από τη δήμο Θεσσαλονίκης εκτονώνει μερικώς το πρόβλημα, ωστόσο δεν είναι αυτή η ουσιαστική λύση», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος, για να σταθεί στο ότι κάθε δήμος θα πρέπει να ελέγχει τα του οίκου του και όχι κεντρικά η εκάστοτε κυβέρνηση, προκειμένου να αποφεύγονται αντίστοιχα προβλήματα.
«Η εικόνα στην πόλη, σήμερα, λόγω του αυξημένου  προσωπικού ασφαλείας από μόνιμους εργαζόμενους, είναι βελτιωμένη, ωστόσο εξακολουθούν να παραμένουν πλημμυρισμένοι κάδοι με τόνους απορριμμάτων, την ώρα που το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Διεύθυνση Υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όταν μάλιστα η θερμοκρασία αναμένεται να χτυπήσει ‘κόκκινο’ τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΒΕΘ και τόνισε πως αυτό που ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος είναι να τερματιστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση. «Το διακύβευμα για τον πολίτη δεν είναι η κυβέρνηση να μεταθέτει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση, η αντιπολίτευση να εγκαλεί την κυβέρνηση και η ΠΟΕ ΟΤΑ να στυλώνει τα πόδια. Επιχειρηματίες, πολίτες και τουρίστες δεν χρωστούν σε τίποτε να πληρώνουν τις ανακολουθίες της πολιτείας. Η  κατάσταση αυτή δεν μπορεί να υφίσταται, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και δράσεις προκειμένου να μη συνεχίσουμε να βουλιάζουμε στα σκουπίδια και να μην δούμε εκ νέου φαινόμενα σαν αυτό που βιώνουμε» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.