, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Βανδάλισαν το βαγόνι του «Όριεντ Εξπρές» στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

φωτο fb Φίλοι του σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης

Άγνωστοι βανδάλησαν χθες το πρωί το ιστορικό όχημα “Orient Express”,  το οποίο βρίσκεται στο χώρο του Σιδηροδρομικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
Τον βανδαλισμό έκαναν γνωστό με καταγγελία τους μέσω facebook, οι  φίλοι του σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.
Σε αυτή μεταξύ άλλων ζητούν την αποκατάσταση του ιστορικού οχήματος καθώς και την καλύτερη φύλαξη του μουσείου.
«Σήμερα το πρωί δυστυχώς γίναμε για τρίτη και χειρότερη φορά μάρτυρες της λεηλασίας του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ORIENT EXPRESS που βρίσκεται στον χώρο του Μουσείου μας.Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο.Οι πληγές από τα χτυπήματα παραμένουν ανοικτές και πονάνε.Δυστυχώς υπάρχει; φύλαξη η οποία απορούμε τι κάνει και γιατί υπάρχει. Τρείς κατά σειρά κλοπές στο Μουσείο μας είναι πολλές. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ για μια ακόμη φορά τον αρμόδιο φορέα του Μουσείου δηλ. τον Ο.Σ.Ε να κάνει κάτι για να σωθεί όλη η ιστορική κληρονομιά που υπάρχει στο μουσείο. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όμως με κάθε τρόπο την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ. Πρέπει όλοι να στρατευτούμε για την διάσωση των μνημείων από την μανία των ασυνείδητων. Κοινοποιήστε το παρόν μήπως και συγκινηθεί κάποιος αρμόδιος και σώσουμε ότι μπορέσουμε.Είμαστε όλοι φορτισμένοι συναισθηματικά……..», τονίζουν στην ανάρτηση τους στη σελίδα τους στο facebook.
Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.