, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βαρουφάκης: Καλώς ακυρώθηκε το deal Εθνικής-Eurobank

“Χαιρετίζω την παρέμβαση της τρόικας να ακυρώσει τη συγχώνευση Εθνική και Eurobank”, δήλωσε ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Οι δύο τράπεζες είναι πτωχευμένες και δεν πρόκειται να επιπλεύσουν καλύτερα εάν συγχωνευτούν, εκτίμησε. “Η προσπάθεια να διατηρηθούν τα κεκτημένα των ιδιοκτητών τους μέσω της συγχώνευσης θα ήταν ένα τεράστιο σφάλμα”, τόνισε.

Ο οικονομολόγος χαρακτήρισε την εξαγορά της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα σαν μια από τις λίγες σωστές κινήσεις που έχουν γίνει τελευταία στην Ελλάδα και εκτίμησε ότι αυτός θα ήταν ένας λόγος η ΕΤΕ να παραμείνει μόνη της. “Δεν είναι επιχείρημα για συγχώνευση με τη Eurobank”, είπε.

Πάντως, εκτίμησε ότι η “τεράστια μαύρη τρύπα” της ΕΤΕ δεν μπορεί να καλυφθεί από την πώληση της Finansbank. Και κατέληξε ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, λόγω του επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της αδυναμίας των τραπεζών να προσελκύσουν ιδιώτες  μετόχους. Τα 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν αρκούν για να μπορούν να θεωρούνται μη πτωχευμένες, είπε.

Πηγή:newmoney.gr

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.