, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Βγήκαμε στις αγορές μετά από τρία χαμένα χρόνια”

«Ήμασταν στον πρώτο όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και κάποιοι πανηγυρίζουν που γυρίσαμε στο ισόγειο». Με τη φράση αυτή σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτσάκης την έξοδο στις αγορές, σπεύδοντας πάντως να συμπληρώσει ότι κάθε χώρα πρέπει να προσδοκά να δανείζεται από τις αγορές με κανονικότητα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα.
Μιλώντας με αλιείς στην ιχθυόσκαλα Καβάλας, εξήγησε: «Δανείστηκε πάρα πολύ ακριβά, σε σχέση με το κόστος δανεισμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Και, βέβαια, αυτή την τριετία μεσολάβησαν δύο Μνημόνια, συνολική ζημιά ύψους 100 δις ευρώ για την ελληνική οικονομία, αυξημένοι φόροι και εισφορές, που τους πληρώνετε και θα τους πληρώνετε για πολλά ακόμη χρόνια.»
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμα ότι έχει γίνει μεγάλη ζημιά στο σώμα της πραγματικής οικονομίας.
«Και μια ζημιά που τελικά θα διορθωθεί μόνο μέσα από μια πολιτική αλλαγή και μέσα από μια κυβέρνηση, η οποία θα έχει συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου. Για το πώς θα φέρει δουλειές στη χώρα μας, για το πώς θα έρθουν επενδύσεις, για το πώς θα έρθει μια ανάπτυξη, που θα την αισθανθούν όλοι οι πολίτες.
» Αυτή η κυβέρνηση, αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Και, δυστυχώς, το σημερινό υψηλό κόστος δανεισμού της χώρας αποτυπώνει και την ουσιαστική αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να λύσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας.»
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas στον Πρίνο.
Η περιοδεία του θα συνεχιστεί στην Θάσο, όπου θα επισκεφθεί το χωριό Καζαβίτι που είχε πληγεί από τη μεγάλη πυρκαγιά τον Σεπτέμβριο του 2016.
Το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνει συναντήσεις με αρκετούς τοπικούς φορείς της Καβάλας. Αναμένεται να περιηγηθεί στα μαγαζιά και στην αγορά για να συνομιλήσει με πολίτες και να έχει άμεση επαφή με την κοινωνία.
Αύριο, Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, αλλά και τη Δράμα, όπου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με φορείς του νομού στο Επιμελητήριο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.