, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βενιζέλος «καρφώνει» Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Για «πισώπλατα» παιχνίδια που έγιναν «ερήμην» από τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα ελάχιστα διαλείμματα της επεισοδιακής συνεδρίασης κατά τα οποία επικράτησε η λογική και όχι οι φαιδρές αψιμαχίες, έδωσε κάποιες απαντήσεις για την ουσία της πολύκροτης υπόθεσης οι οποίες εκθέτουν τους χειρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου.

 
Ειδικότερα στην ερώτηση του προέδρου της επιτροπής πως κρίνει το περιεχόμενο των e-mails που εμφανίζουν τον κ. Ιωάννη Διώτη και τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να συνεννοούνται για την διαχείριση της λίστας σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος ήταν υπουργός οικονομικών και ο κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλλοντος, απάντησε: «Με κατέπληξαν αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρεται να έχουν ανταλλαγεί μεταξύ των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Διώτη στις 7 Ιουλίου του 2011, δηλαδή, αρκετές ημέρες μετά την αλλαγή στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Οικονομικών, διότι από το σύνολο αυτών των μηνυμάτων προκύπτει ότι εγώ απουσιάζω… Από το σύνολο αυτής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της 7ης Ιουλίου προκύπτει ότι εγώ είμαι απολύτως απών από τη συνείδησή τους και από το σκηνικό. Ένας πρώην Υπουργός ανταλλάσσει ηλεκτρονικά μηνύματα με έναν νυν Ειδικό Γραμματέα, ερήμην του εν ενεργεία Υπουργού, ο οποίος δεν έχει ενημερωθεί ούτε από τον πρώην Υπουργό ούτε από τον εν ενεργεία Ειδικό Γραμματέα ότι πρόκειται να γίνει συνάντηση με τον Διοικητή της ΕΥΠ και επεξεργασία –να επεξεργαστούμε, στον πληθυντικό- επίσης χωρίς να εξαρτάται αυτό από την προηγούμενη ενημέρωση ή έγκριση ή συναίνεση του νυν Υπουργού, ο οποίος δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Όλα είναι πίσω από την πλάτη μου και ερήμην μου, τρεις-τέσσερις βδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου».
 
Εκτός αυτού ο κ. Βενιζέλος κλήθηκε να σχολιάσει και το ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου παρενέβαινε στο ΣΔΟΕ και στην δικαιοσύνη για το «προσωπικό του θέμα». Αναλυτικά ο διαλογος έχει ως εξής:
 
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Όπως φαίνεται από τα e-mails που κατέθεσε ο κ. Διώτης αλλά και από όσα ο ίδιος μας είπε, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αγωνία για μια «προσωπική του» υπόθεση, την αντιδικία με τον κ. Αναστασιάδη, με αποτέλεσμα να παρεμβαίνει στον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ. Πως το κρίνετε;
 
Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν είναι δουλεία του υπουργού να ασχολείται με τέτοια, ιδιαίτερα όταν έχουν προσωπικά ζητήματα.
 
Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «δεν είναι ευχαριστημένος» από τον χειρισμό που επιφύλαξε ο κ. Παπακωνσταντίνου στην λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας ότι «θα έπρεπε να την στείλει αμέσως στο ΣΔΟΕ και να πρωτοκολληθεί».
 
Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.