, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Βλέπουμε καθημερινά ενδιαφερόμενους επενδυτές και τα έργα μας να προχωράνε»

Την ικανοποίησή της για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων εξέφρασε η εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, από το βήμα του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
«Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, αλλά έχουμε μια νότα αισιοδοξίας γιατί βλέπουμε καθημερινά ενδιαφερόμενους επενδυτές και τα έργα μας να προχωράνε» τόνισε, ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. «Ίσως όχι με το ρυθμό που θα θέλαμε», έσπευσε να προσθέσει, «αλλά σίγουρα τα τελευταία δύο χρόνια τα βήματα είναι αξιοσημείωτα».
Κάνοντας ειδική μνεία στο Ελληνικό, υπενθύμισε ότι αποτελεί ένα έργο, το οποίο εκκρεμεί από το 2012, έχει αντιμετωπίσει προβλήματα και καθυστερήσεις, αλλά πλέον «έχει μπει στην τελική φάση για να τροχιοδρομήσει η έναρξή του».

Όσον αφορά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, σημείωσε πως «δεν μπορούμε και δεν πρέπει να παρακάμψουμε το αρχαιολογικό ζήτημα και τα δασικά», αλλά σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και τον επενδυτή, «θα λύσουμε όλα τα θέματα».
Η κα Τσιτσογιαννοπούλου εστίασε και στην επένδυση της Cosco στον Πειραιά, κάνοντας λόγο για «νέα πνοή στον πρώτο λιμένα της χώρας» και για επενδύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ. «Αυτό που δεν γνωρίζουν οι πολλοί είναι ότι καταγράφεται ήδη μια αύξηση των τιμών στο real estate της περιοχής και κυρίως στις κατοικίες, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει οι μεγάλες επενδύσεις στον ΟΛΠ από την Cosco, χωρίς να έχει ξεκινήσει η αναβίωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης» τόνισε, διαμηνύοντας πως «αυτό είναι η ανάπτυξη».
Αναφορικά με τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων, επεσήμανε ότι «τα αποτελέσματα από πλευράς εισπραττόμενων τιμημάτων είναι εντυπωσιακά, γιατί η ηλεκτρονική δημοπρασία είναι μια ζωντανή διαδικασία όπου λειτουργεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων».
«Η εμπειρία μας δίδαξε ότι όταν ένα περιουσιακό στοιχείο, ένα προϊόν είναι τακτοποιημένο και ο διαγωνισμός σωστά δομημένος, τότε ο ανταγωνισμός στην αγορά λειτουργεί και πετυχαίνουμε υψηλό τίμημα. Αυτή η στρατηγική εγγυάται τα μέγιστα οφέλη από την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου» κατέληξε η σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ. naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.