, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να δημιουργηθεί νέος δήμος στη Θεσσαλονίκη!

Την πρόταση και τα επιμέρους ζητήματα σχεδίου με θέμα τη δημιουργία ενός νέου ορεινού δήμου με έδρα τον Σοχό, ξανασυζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης και ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μάρδας. Η συζήτηση περιστράφηκε αυτή τη φορά στις τεχνικές λεπτομέρειες εκτεταμένης μελέτης επιτροπής για την αναδημιουργία του δήμου Σοχού, που κατέθεσε πριν λίγες μέρες ο κ. Μάρδας στον Γενικό Γραμματέα.
Κατά το παρελθόν και κατά τη μετάβαση από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη» συνενώθηκαν δεκατρείς δήμοι του νομού της βόρειας Θεσσαλονίκης σε δύο, σε εκείνους του Λαγκαδά και της Βόλβης. Συνέπεια της εξέλιξης αυτής είναι η εύλογα δυσχερής λειτουργία και εποπτεία δυο τεράστιων σε έκταση δήμων. Κατά την άποψη του κ. Μάρδα η “έκταση, οι πληθυσμιακές πιέσεις και τα χαρακτηριστικά της οικονομίας των κοινοτήτων της περιοχής, μπορούν να δικαιολογήσουν την εύρυθμη λειτουργία ακόμη και τεσσάρων δήμων, δομή που αποτελεί τη βέλτιστη λύση, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία.
Η πρόταση για τη δημιουργία ενός τρίτου δήμου στην περιοχή, του δήμου Σοχού, απόλυτα τεκμηριωμένη και συνοδευόμενη από την απαραίτητη τεχνικοοικονομική ανάλυση, δικαιολογεί την ύπαρξη ενός ορεινού δήμου με κοινότητες που γειτνιάζουν περισσότερο με το Σοχό παρά με το Λαγκαδά και το Σταυρό, έχοντας τα ίδια εδαφολογικά χαρακτηριστικά, όπως όμοιες δομές ως προς την οικονομία”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.