, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γερμανικό έγγραφο-φωτιά για τις αποζημιώσεις στη δημοσιότητα

pic-0-norm

Γερμανικό έγγραφο κατά το οποίο αποδεικνύεται πως η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ από τις διεκδικήσεις της κατά της Γερμανίας για τα ζητήματα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών, ιδιωτικών και δημόσιων, αποζημιώσεων, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το έγγραφο το οποίο δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, απέστειλε η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τον Μάρτιο του 1967.

 Το έγγραφο αναφέρεται ρητά σε αξιώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος από «χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις» την περίοδο της Κατοχής. Παράλληλα, συνδέει αυτές τις αξιώσεις με εκείνες των αποζημιώσεων της Συμφωνίας του Λονδίνου.

Η γερμανική πρεσβεία,  με αυτό το έγγραφο, απαντά σε σχετική ρηματική διακοίνωση της ελληνικής πλευράς της 9ης Νοεμβρίου 1966 προς τη Βόννη. Η τελευταία, αναφέρει, ρητά ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια ελληνική παραίτηση, κατόπιν απαντήσεως που η ίδια η κυβέρνησή της Βόννης έστειλε στην πρεσβεία της στην Αθήνα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.