, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γεύμα Μέρκελ – Πούτιν με μενού την…Κύπρο!

Γεύμα εργασίας με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και η Ευρωζώνη στο σύνολό της είχαν ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του ρώσου προέδρου στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας οι δυο ηγέτες συζήτησαν και την κατάσταση στη Συρία.  Ο Πούτιν και η Μέρκελ βρίσκονται στο Αννόβερο προκειμένου να παραστούν στα εγκαίνια της μεγάλης βιομηχανικής έκθεσης ττης πόλης. Περισσότερες από 160 εταιρείες από όλους τους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής λαμβάνουν μέρος στην εφετινή έκθεση.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Κύπρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ενόψει της επίσκεψής του στη Γερμανία ο ρώσος Πρόεδρος τόνισε «όσο περισσότερο ‘κουρεύετε’ τους ξένους καταθέτες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για εμάς». 

Σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς και οικονομικούς εταίρους της Ρωσίας. Το 2012, ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ των 73,9 δισ. δολαρίων. 

Επιπλέον, σήμερα περισσότερες από 6.000 επιχειρήσεις, με γερμανική συμμετοχή λειτουργούν στη Ρωσία. Από αυτές, περίπου 800 επιχειρήσεις ανήκουν κατά 100% σε γερμανικά κεφάλαια. Ταυτόχρονα 600 ρωσικές επιχειρήσεις με ρωσικά κεφάλαια δραστηριοποιούνται στη Γερμανία. Πρόκειται κυρίως για μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρείες.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.