, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Για έναν ακόμη χρόνο περίθαλψη για άνεργους

    anergoiΥγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη για ένα ακόμη χρόνο θα έχουν οι άνεργοι. Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας,  θα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης. Συγκεκριμένα οι άνεργοι θα καλύπτονται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2014.

 Πρόκειται για κάλυψη παροχών ασθενείας με δαπάνη του ΟΑΕΔ . Να σημειωθεί ότι ήδη έχει παραταθεί η παροχή υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε εργαζόμενους με μόνο 50 ημέρες ασφάλισης, ενώ οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα έχουν αντίστοιχο δικαίωμα με 70 ημέρες ασφάλισης είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος είτε κατά το τελευταίο 15μηνο.

 Στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ότι «λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και της μακροχρόνιας ανεργίας σε πολλούς τομείς και κλάδους της οικονομίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην συμπληρώνουν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας – ασφάλισης και να παραμένουν ανασφάλιστοι για υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη, κρίνεται σκόπιμη η θέσπιση των διατάξεων αυτών ώστε να δοθεί το δικαίωμα κάλυψης των ίδιων και των μελών οικογένειάς τους».

 

 Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.