, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας-Ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή

Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας ξεκινάει από την ερχόμενη Παρασκευή 2 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, με 70 παραγωγούς και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα και 30 παράλληλες εκδηλώσεις και εργαστήρια.
Η Οικογιορτή διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο της ανθοκομικής (απέναντι από την ΕΡΤ3) στη Θεσσαλονίκη, από Παρασκευή 2/6 ως και Δευτέρα 5/6/2017, με ελεύθερη είσοδο.
Με τις ρίζες της στον θεσμό των πανελλαδικών γιορτών οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας, η τοπική γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που ξεκίνησε να λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 2011, αποτελεί τόπος συνάντησης για παραγωγούς, μεταποιητές και χειροτέχνες οι οποίοι εκθέτουν καθαρά οικολογικά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και οικολογική συνείδηση.
Στη γιορτή πραγματοποιούνται διάφορα εργαστήρια με σκοπό την διάσωση και διάδοση της γνώσης και της οικολογικής συνείδησης.
Παράλληλα διοργανώνονται συζητήσεις – ομιλίες με θέματα που αφορούν την άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, την υποστήριξη των μικρών παραγωγών, την αυτάρκεια και την προώθηση της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας.
Στη φετινή διοργάνωση, θα πωλούνται, μεταξύ άλλων, βότανα, αιθέρια έλαια, μελισσοκομικά προϊόντα, φυτά, τυροκομικά και γαλακτοκομικά, σάλτσες, μαρμελάδες, κηπευτικά εποχής, όσπρια, άλευρα, ζυμαρικά, ποτά, ελαιόλαδο καθώς και σαπούνια, κηραλοιφές, κρέμες, παιχνίδια, ζώνες, τσάντες, ρούχα, διακοσμητικά, κοσμήματα, κεραμικά και ξύλινες κατασκευές.
Παράλληλα, θα διοργανωθούν διάφορα εργαστήρια όπως φυσικής δόμησης, παρασκευής ψωμιού, κατασκευής χειροποίητου σαπουνιού-φυσικών απορρυπαντικών, κηραλοιφών, χαρουπομερέντας, βιολογικής μελισσοκομίας και κτηνοτροφίας, παρασκευής μηζύθρας, δημιουργίας σπορείου και ενεργών μικροοργανισμών.
Επίσης θα γίνουν ομιλίες-παρουσιάσεις για το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, το Δέλτα Αξιού, την βιομηχανική κάνναβη και θα υπάρχουν διάφορες δράσεις για παιδιά.
Σε όλη την διάρκεια της γιορτής θα υπάρχει δωρεάν διάθεση ποδηλάτων και διαγωνισμός αργής ποδηλασίας από την Κοινσεπ Πράσινες Διαδρομές. Στο χώρο θα λειτουργεί Έκθεση φωτογραφίας, με θέμα την αγροτική ζωή στης αρχές του προηγούμενου αιώνα. ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.