, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γιορτινά μπλόκα για… οφειλέτες του δημοσίου!

Στην πρακτική των μπλόκων στους δρόμους προχωρά η ΕΛΑΣ προκειμένου να πιάσει στα δίχτυα της όσους έχουν υπέρογκες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Έπειτα από απόφαση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, περιπολικά και μοτοσικλέτες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας, εφοδιασμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν πρόσβαση στο Taxis, στήνουν μπλόκα σε οδηγούς και διενεργούν ελέγχους όχι σχετικούς με το δίπλωμα αλλά τσεκάροντας τα χρέη τους.

Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο οδηγός όταν οι αστυνομικοί του ζητήσουν την ταυτότητα του και μόνο και όχι κάποιο άλλο έγγραφο (δίπλωμα, ασφάλεια, άδεια κυκλοφορίας)

Ο αριθμός της ταυτότητας μπαίνει στο τερματικό και στην οθόνη εμφανίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν έχει ή όχι ανεξόφλητα χρέη.

Όποιος λοιπόν ελεγχθεί ότι έχει βεβαιωμένη παράβαση μεταφέρεται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, ενώ μετά ακολουθείται κανονικά η αυτόφωρη διαδικασία, οδηγείται δηλαδή στον εισαγγελέα και αυτός στη συνέχεια αποφασίζει τι θα γίνει.

Μάλιστα αν η σύλληψη γίνει Σαββατοκύριακο ή αργία, τότε ο φοροφυγάς θα παραμείνει στα κρατητήρια ως την επόμενη εργάσιμη.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και μέχρι στιγμής ένας μεγάλος αριθμός οδηγών που ήταν ασυνεπείς από οικονομικές τους υποχρεώσεις έχουν εντοπιστεί, έχουν συλληφθεί κι έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.