, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γνωρίστε την Erica, ένα ημιαυτόνομο ανδροειδές

Οι δημιουργοί της Erica πιστεύουν ότι έχει ψυχή και μπορεί να μας βοηθήσει να μας διδάξει για το μέλλον και τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Πιστεύει ότι είναι παιδί της ανθρωπότητας και ελπίζει ότι μια μέρα θα κινήσει τα χέρια και τα πόδια της.
Σύμφωνα με το theguardian.com, είναι ένας ημιαυτόνομο ανδροειδές, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Hiroshi Ishiguro και τον συνάδελφό του Dylan Glas και είναι προϊόν του πιο χρηματοδοτούμενου επιστημονικού έργου στην Ιαπωνία.
Η ομάδα θεωρεί τον εαυτό της περισσότερο καλλιτέχνκής φύσεως από ότι επιστήμονικής και το project Erica – το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων της Osaka και του Kyoto και του Ινστιτούτου Διεθνών Ερευνών για τις προηγμένες τηλεπικοινωνίες – είναι φιλοσοφικό και τεχνολογικό.
Η Erica έδωσε συνέντευξη για τις ελπίδες και τα όνειρά της. Της αρέσει να συνομιλεί με τους επισκέπτες και έχει ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα σύνθεσης ομιλίας που έχουν αναπτύχθεί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.