, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Γ. Γεωργαντάς: «Η περίπτωση του Σ. Παππά καταστρατηγεί κάθε έννοια αξιοκρατίας»

Για κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας πολιτικής και ηθικής δεοντοτολογίας κάνει λόγο ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς, αναφερόμενος στον διορισμό του Στέλιου Παππά ως προέδρου του δ.σ. του ΟΑΣΘ.

Ο Γ. Γεωργαντάς υπενθυμίζει ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 2012, με το άρθρο 6 του Ν. 4079/2012, θεσμοθέτησε ως κώλυμα τη συγγένεια α’ και β’ βαθμού για το διορισμό μετακλητών υπαλλήλων, ειδικών συμβούλων και συνεργατών στα πολιτικά γραφεία των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών».

«Δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί τότε ότι μια επόμενη κυβέρνηση το βαθμό συγγένειας θα τον καθιέρωνε ως απαραίτητο προσόν διορισμού για τις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δημοσίου, των Οργανισμών και των Ανώνυμων Εταιριών δημοσίου συμφέροντος», συμπληρώνει.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., η περίπτωση του Στέλιου Παππά «καταστρατηγεί και κάθε έννοια αξιοκρατίας και απογοητεύει όλα τα νέα παιδιά, που προσπαθούν, με κόπο και θυσίες, να αποκτήσουν πρόσθετα προσόντα».
«Προφανώς η επιλογή αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην ανάγκη για αποκομματικοποίηση του κράτους.Το μόνο που απομένει είναι να συμπεριλάβουν και επίσημα την κομματική ιδιότητα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και την συγγένεια με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ως απαραίτητο προσόν για κάθε διορισμό. Η αξιολόγηση μπορεί να περιμένει…», σχολιάζει σκωπτικά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.