, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γ. Σταθάκης: Δεν θα υπάρξει αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος

«Δεν θα υπάρξει αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό είναι εγγυημένο» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και ερωτηθείς για τα οικονομικά προβλήματα και τη χαμηλή αξιολόγηση της ΔΕΗ από διεθνείς οίκους, απάντησε: «Παραλάβαμε μια ΔΕΗ υπερδανεισμένη και δεν δημιουργήθηκαν τώρα τα προβλήματα».
Ανέφερε ότι σε συμφωνία με τους δανειστές γίνεται προσπάθεια να αποπληρωθούν, το 2022, που ισχυρίζεται η ΔΕΗ ότι έχει απέναντί της το Δημόσιο, οι οφειλές για ΥΚΩ ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ και να εξομαλυνθεί το πρόβλημα.
Η ΔΕΗ, είπε ο υπουργός, θα είναι ο βασικός ενεργειακός πυλώνας στη χώρα με άνω του 50% παραγωγής και το σχετικό μερίδιο αγοράς, ενώ σημείωσε πως θα πωληθεί το 40% των λιγνιτικών μονάδων. Διαβεβαίωσε, δε, πως «η λέξη από τη συμφωνία έφυγε και δεν θα πωληθούν υδροηλεκτρικά».
Είπε, τέλος, ότι διασύνδεση με την Κρήτη προβλέπεται έως το 2022, αλλά γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μια μεγάλη επένδυση και να ολοκληρωθεί νωρίτερα, μεταξύ 2020-2021.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.