, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΔΕΗ: Πρόγραμμα οικειοθελούς συνταξιοδότησης

φωτο eurokinissi.gr

Πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, με μπόνους ύψους 15 χιλιάδων ευρώ, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ την Τρίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν οι εργαζόμενοι ηλικίας τουλάχιστον 60 ετών, εφόσον υπηρετούν σε βαρέα και ανθυγιεινά, 62 ετών αν εμπίπτουν στις κοινές διατάξεις συνταξιοδότησης και 65 ετών, εφόσον είναι διευθυντικά στελέχη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα, εφόσον κάποιος εργαζόμενος που πληροί τις προϋποθέσεις δεν καταθέσει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα, να διακόψει τη συνεργασία μαζί του στη συνέχεια, χωρίς να χορηγήσει το μπόνους των 15.000 ευρώ, πέραν της νόμιμης αποζημίωσης.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν έως τις 30 Απριλίου, ενώ οι αποχωρήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαΐου.
Η εξοικονόμηση για τη ΔΕΗ από την αποχώρηση των περίπου διακοσίων εργαζομένων, που αποτελεί τον στόχο του προγράμματος, εκτιμάται σε 12 έως 13 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.