, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΔΗΣΥ: Να κοινοποιηθεί λίστα όσων απέσυραν καταθέσεις

Τη δημοσίευση ενός καταλόγου επωνύμων καταθετών, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες απέσυραν καταθέσεις από την Κύπρο, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου προκειμένου να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού.

Μεταξύ των μέτρων που εισηγήθηκε ο Νεοφύτου περιλαμβάνονται η απόδοση ευθυνών «σε όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, όποιοι και εάν είναι, σε οποιοδήποτε επίπεδο και εάν βρίσκονται. Τραπεζίτες, επόπτες και πολιτικούς». Παράλληλα ο ίδιος προτείνει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιμήκυνση των δανείων και μείωση των δανειστικών επιτοκίων.
 
Επιπρόσθετα, ο Νεοφύτου προτείνει να υπάρξουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για μεγαλύτερη διασφάλιση όλων των καταθετών, εάν ψηφισθεί ο νόμος περί υποχρεωτικής μετατροπής μέρους των καταθέσεων τους σε μετοχές. Μία από τις ρυθμίσεις που προτείνει ο ίδιος αφορά και την επαναγορά από το κράτος -μέσω των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο- των μετοχών αυτών στην τιμή απόκτησής τους, με μια επί πλέον λογική απόδοση για όσα χρόνια θα τις έχουν οι καταθέτες στην κατοχή τους.
 
Πηγή:protothema.gr 

#Tags: Κύπρος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.