, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

"Δήμαρχε στο θέμα του ΟΑΣΘ είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ"

φωτο Σάββας Αυγητίδης

«Με τις εξελίξεις στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, γινόμαστε το… πειραματόζωο της κυβέρνησης για άλλη μία φορά. Εν έτει 2017, όταν τα πάντα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχουμε για πρώτη φορά κρατισμό στη Θεσσαλονίκη»

«Στο θέμα του ΟΑΣΘ, δήμαρχε, μου δίνεις την εντύπωση ότι είσαι και με  τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Βλέπεις σωστή την παρέμβαση του κράτους στην εκκαθάριση, αλλά λάθος την κρατικοποίηση του οργανισμού». Αυτό υπογράμμισε, πριν από λίγο, στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, για το θέμα της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ. Τόνισε πως, παρά το ότι η Ευρωπαϊκή οδηγία ζητά τη διενέργεια ανοικτών διεθνών διαγωνισμών για τον πάροχο μεταφορικού έργου το 2019, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ζητήσει εξαίρεση του ΟΑΣΘ από ανοικτές
διαδικασίες και να διατηρήσει τον κρατικό χαρακτήρα. «Ζητήσαμε, στη Βουλή, να μας απαντήσει η κυβέρνηση στο θέμα αυτό και δεν απάντησε» συμπλήρωσε. «Με τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, οι Θεσσαλονικείς γινόμαστε το  πειραματόζωο της κυβέρνησης για άλλη μία φορά. Εν έτει 2017, όταν τα πάντα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχουμε για πρώτη φορά κρατισμό στη Θεσσαλονίκη» κατέληξε.

https://www.karfitsa.gr/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.