, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δήμος Θερμαϊκού: Αναβαθμίζει οικόπεδο απέναντι από το δημαρχείο για πάρκινκ

Αναβαθμίζεται αισθητικά και αξιοποιείται το οικόπεδο του πρώην Γεωργικού Συνεταιρισμού  στην Περαία.
Ένα έργο πνοής στο Ο.Τ. 10 της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας (έναντι του Δημαρχείου) παίρνει σάρκα και οστά στις μέρες μας, με τις απαραίτητες διαμορφώσεις του χώρου, ώστε αυτός, σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής   Υπηρεσίας, αφενός να αναβαθμισθεί αισθητικά και αφετέρου, με την κατάλληλη οριοθέτησή του, να εξυπηρετεί τις ανάγκες των οδηγών για πάρκινγκ των αυτοκινήτων τους.
Σημειώνεται ότι το υπό διαμόρφωση οικόπεδο ήταν ιδιοκτησία του  Αγροτικού Γεωργικού Συνεταιρισμού Περαίας, το οποίο, παραχωρήθηκε το 2007 στο Δήμο Θερμαϊκού, χωρίς έκτοτε και μέχρι σήμερα, να έχει γίνει καμιά ενέργεια για την   αξιοποίησή του.
Ήδη ο Δήμος μας άρχισε και συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την αξιοποίηση του χώρου, εντός του οποίου θα γίνουν εργασίες πρασίνου για την αισθητική αναβάθμισή του, θα οριοθετηθεί ο χώρος πάρκινγκ  και θα τοποθετηθεί φωτισμός, ώστε να καταστεί η περιοχή ασφαλής για τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς, για τους οποίους θα δημιουργηθεί επαρκές πλάτος πεζοδρομίων για την ασφαλή τους πορεία.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 190.972,94 ευρώ με Φ.Π.Α. και η μελέτη του περιλαμβάνει:

  • Χωματουργικά – καθαιρέσεις,
  • Σκυροδέματα – οπλισμοί – δάπεδα,
  • Εργασίες πρασίνου,
  • Ηλεκτρολογικές εργασίες

Ως υλικό επίστρωσης των πεζοδρομίων επιλέχθηκαν οι πλάκες πεζοδρομίου, ενώ στους χώρους στάθμευσης το υλικό επίστρωσης θα είναι κυβόλιθοι.
Μετά την ολοκλήρωσή του ο υπό διαμόρφωση χώρος θα ονομασθεί ‘’Πάρκο Αγροτικού Γεωργικού Συνεταιρισμού’’.
Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε για το έργο: «Δέκα χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που ο Αγροτικός Γεωργικός Συνεταιρισμός Περαίας παραχώρησε στο Δήμο Θερμαϊκού το συγκεκριμένο ακίνητο, με τη δέσμευση να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας. Σήμερα κατασκευάζουμε ένα χρήσιμο έργο, που αναβαθμίζει αισθητικά αλλά ιδιαίτερα λειτουργικά το Δήμο μας και μάλιστα σε χρόνια δύσκολα λόγω της οικονομικής κρίσης».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.