, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δήμος Θεσσαλονίκης: "Πρόσεξτε τα σκουπίδια σας"

Έκκληση στους δημότες να μην πετούν τα σκουπίδια τους όπου βρουν, να μην κατεβάζουν στους δρόμους μπάζα, στρώματα και παλιά αντικείμενα, απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Κεντρικού Δήμου, Θανάσης Παππάς, ενόψει των εορτών, ενώ ζήτησε και από τους επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης να εναποθέτουν τις χαρτοσυσκευασίες στους κάδους ανακύκλωσης.
“Τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων θέλω ένα 20% μεγαλύτερη προσπάθεια στο κομμάτι της καθαριότητας από τους Θεσσαλονικείς. Με έκτακτα δρομολόγια στο ιστορικό εμπορικό κέντρο θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο FM 104,9”, ο κ.Παππάς.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων τις ημέρες των γιορτών θα εξαρτηθούν από τις ώρες λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Ο κ.Παππάς δήλωσε επίσης ευχαριστημένος από τη δουλειά που γίνεται στον τομέα της καθαριότητας στην πόλη, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα υπάρξει μεγαλύτερη βελτίωση μέσα στο 2017.
“Είμαι ευχαριστημένος και φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία. Η καθαριότητα έχει υποχωρήσει στις έρευνες που γίνονται για τα προβλήματα στην πόλη, ενώ από το 2012 έως το 2014 η κατάσταση ήταν στο ‘κόκκινο’. Προχωράμε τον επόμενο χρόνο σε ποιοτικές λύσεις” είπε χαρακτηριστικά.
πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
φωτογραφία Σάββας Αυγητίδης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.