, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συνεχίζεται ο κύκλος διαλέξεων για την ψυχική υγεία και την οικογένεια

Συνεχίζεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης ο κύκλος διαλέξεων-συζητήσεων με γενικό τίτλο «Ψυχική υγεία και Οικογένεια» και με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η διοργάνωση που θα ολοκληρωθεί σε δέκα συναντήσεις ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2017, με την επιστημονική επίβλεψη της Κλινικής Ψυχολόγου – Ψυχαναλύτριας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, Αναστασίας Πιμπιλίδου, πτυχιούχου του Πανεπιστημίου Paris VII, η οποία εργάζεται ως θεραπεύτρια παιδιών και εφήβων στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.
Η τρίτη κατά σειρά διάλεξη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, στις 18.00, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου με θέμα: «Ο φόβος και το άγχος αποχωρισμού της μητέρας  παιδιού, οι επιπτώσεις του από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση για το στρατό και το γάμο».
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στους εκπαιδευτικούς θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για κάθε θεματική ενότητα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης.
 
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΔήμουLINK

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.