, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δήμος Καλαμαριάς: Από 19/6 η θερινή «Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών»

Η «Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών» για το έτος 2017 του Δήμου Καλαμαριάς πρόκειται να υλοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 19 Ιουνίου μέχρι και 18 Αυγούστου και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές- μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων του Δήμου μας καθώς και  οι μαθητές – μαθήτριες που έχουν τελειώσει το νηπιαγωγείο.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
«Ο Δήμος Καλαμαριάς, ευαισθητοποιημένος σε θέματα που έχουν σχέση με τη νέα γενιά αλλά και με σεβασμό στα προβλήματα των συμπολιτών μας, εφαρμόζει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων.
Στην εποχή της έντονης και πολύπλευρης κρίσης που βιώνει η χώρα μας, έχουν επέλθει έντονες κοινωνικές αλλαγές που, μεταξύ άλλων, έχουν επιφέρει την  πολύωρη επαγγελματική απασχόληση και των δύο γονέων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα απασχόλησης των νεαρών μαθητών κατά τη διάρκεια απουσίας, κυρίως της μητέρας, από το σπίτι. Το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις κοινωνικές συνθήκες, αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση των εργαζόμενων γονέων κατά την εφαρμογή του προγράμματος τα προηγούμενα χρόνια, προχωρά και φέτος στην υλοποίησή του, δίνοντας λύση στην εργαζόμενη μητέρα και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, συνευρισκόμενα με συμμαθητές, γείτονες και φίλους τους.
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής  στο πρόγραμμα είναι να εργάζεται τουλάχιστον η μητέρα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από φύλαξη των παιδιών, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, χορό, γυμναστική, μουσική. Για την υλοποίησή του δημιουργούνται τμήματα «Δημιουργικής Απασχόλησης» σε τρία Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (στην οδό Τάκη Οικονομίδη 52, στο Καραμπουρνάκι), στο 11ο Δημοτικό (στη Φιλελλήνων 9, στον Αγ. Παντελεήμονα), στο 3ο Δημοτικό (στην Κολοτούρου 10 & Πόντου) καθώς και στο 10ο Νηπιαγωγείο (στην οδό Ιωακείμ Γ΄ 46, στην Αρετσού).
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέσουν Αιτήσεις Συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 6 μέχρι και τις 14 Ιουνίου, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, στην Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Καραμαούνα 1 – Πλατεία Σκρα, προσκομίζοντας φωτοτυπία του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού στην οποία να εμφαίνονται οι εμβολιασμοί και βεβαίωση εργασίας της μητέρας ή κάρτα ανεργίας.
ΘΕΡΙΝΗ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ  ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ  2017
(χρήσιμες πληροφορίες)
Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει από την ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : Από τις  επτά και μισή το πρωί μέχρι τις τρεις και μισή το μεσημέρι  (07.30 – 15.30)
ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ : Τα παιδιά μπορούν να προσέρχονται από τις επτά και μισή μέχρι τις εννέα το πρωί (07.30 – 09.00)
ΩΡΕΣ  ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ :  Οι γονείς ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο μπορεί ενυπόγραφα να παραλάβει το παιδί από τις μιάμιση μέχρι τις τρεις και μισή το μεσημέρι (13.30 – 15.30)
Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα (09.00 – 13.30) οι πόρτες των σχολείων θα παραμένουν κλειδωμένες και δεν θα επιτρέπεται η προσέλευση και η αποχώρηση κανενός.
Τα παιδιά μπορούν (προαιρετικά) να έχουν μαζί τους:
Καπελάκι
Νερό
Ξηρά τροφή (που να μην αλλοιώνεται λόγω ζέστης)
Είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να συνεισφέρουμε ώστε, σε συνεργασία με εσάς τους γονείς, το παιδί σας να περάσει όσο πιο όμορφα και δημιουργικά τις σχολικές του διακοπές.
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς:
2313 314 170 ή 2313 314 173
Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και οι υπάλληλοι – συνεργάτες του στο Γραφείο Παιδείας, σας εύχονται καλό καλοκαίρι!».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.