, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Δεν είναι τίμιο για τη χώρα ο κ. Μητσοτάκης να επιδιώκει να ηττηθεί ο κ. Τσίπρας για να ανέβει εκείνος»

Εξηγήσεις για την χθεσινή του τοποθέτηση, ότι «ο κ. Τσίπρας θέλει κυβέρνηση συνεργασίας αλλά ο κ. Μητσοτάκης αρνείται» έδωσε, με συνέντευξή του, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β.Λεβέντης.
Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Λεβέντης διευκρίνισε ότι στη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν ειπώθηκε ευθέως η πρόθεση από τον κ. Τσίπρα για οικουμενική κυβέρνηση αλλά πλαγίως μιλώντας για την πεποίθησή του στην απλή αναλογική.
Ο κ. Λεβέντης δήλωσε, επίσης ότι είδε τον πρωθυπουργό να ανησυχεί ρωτώντας τον γιατί το παίζει κορώνα γράμματα και δεν προχωρά σε μια οικουμενική κυβέρνηση; και «αν πιστεύει ότι θα καταφέρει μόνος του έχοντας αλυσοδέσει τη χώρα μέχρι το 2022 και έχοντας υπογράψει τη δέσμευση για πλεονάσματα του 2% μέχρι το 2060;».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Βασίλης Λεβέντης υπογράμμισε ότι «είναι γενναιότητα να θέλει ένας πρωθυπουργός να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας» και αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε πως «δεν είναι τίμιο, για τη χώρα, να επιδιώκει να ηττηθεί ο κ. Τσίπρας για να ανέβει εκείνος».
Ερωτηθείς αν «μπορεί να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις πλην της ΝΔ;» ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε πως «όχι» γιατί όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούν για την ανόρθωση της χώρας» εξηγώντας ότι μόνο έτσι θα έλθουν επενδύσεις.
Τέλος ο Β. Λεβέντης σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι αδυναμία να προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μην επαναλάβει τα λάθη των προηγουμένων αρχηγών της ΝΔ και να μην επιδείξει αλαζονεία».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.