, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δεν θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, ακόμα και σε όσες περιοχές έχουν δοθεί παρατάσεις προθεσμιών για την καταβολή φόρων και οφειλών, λόγω καιρικών συνθηκών.
Όπως διευκρινίζει η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι παρατάσεις αυτές δεν αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας.
Την ίδια ώρα δεν παραμένουν τελικά αμετάβλητα για όλους φέτος τα τέλη κυκλοφορίας, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. «Άτυχοι» είναι περίπου 150.000 ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη χώρα μας, που ανοίγοντας το TAXIS έρχονται αντιμέτωποι με ποσά ακόμα και διπλάσια σε σχέση με πέρυσι.
Η αλλαγή έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο και αφορά στα οχήματα που αγοράστηκαν μεταχειρισμένα, με πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Έως και πέρυσι, οι ιδιοκτήτες καλούνταν να πληρώσουν βάσει ρύπων, όπως ισχύει για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πρώτη φορά μετά το 2010. Φέτος όμως, τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν το 2010, θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας βάσει των κυβικών τους, ακόμα και αν η πρώτη τους ταξινόμηση έγινε σε άλλη χώρα.
Την μεγαλύτερη επιβάρυνση υφίστανται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, ενώ ειδικά για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, το τέλος μπορεί να είναι και διπλάσιο σε σχέση με το 2016.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.