, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Κούρεμα ή έξοδος απο το ευρώ…"

Μπροστά σε ένα γερμανικό τελεσίγραφο βρέθηκε η Κύπρος, όπως αποκαλύπτει το Business Insider, επικαλούμενο πληροφορίες του Faisal Islam,  δημοσιογράφου του βρετανικού δικτύου C4. «Δεχτείτε τη συμφωνία ή βγείτε από την ευρωζώνη» ήταν το δίλημμα που τέθηκε στην Κύπρο, αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Όπως σημειώνει το Business Insider, οι Γερμανοί δεν είχαν καμία διάθεση να διασώσουν τους Ρώσους καταθέτες των κυπριακών τραπεζών, έστω και εάν το ποσό που θα χρειαζόταν γι’ αυτό θα ήταν μηδαμινό, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Oι καταθέτες έπρεπε να αναλάβουν μέρος από το κόστος διάσωσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος δήλωσε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας τη συμφωνία για τη διάσωση της Κύπρου. 

Όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires, ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι οι ιδιοκτήτες, οι πιστωτές και οι καταθέτες πρέπει να μοιραστούν το κόστος των τραπεζών. «Ο κυπριακός τραπεζικός κλάδος θα πρέπει να συρρικνωθεί σημαντικά, φτάνοντας σε βιώσιμο επίπεδο» πρόσθεσε. Όπως είπε, η χώρα θα βελτιώσει την κατάσταση των εσόδων της και θα αναζωογονήσει την οικονομία της μέσω της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων. Επιπλέον, τόνισε ότι θα διευθετηθεί το θέμα που έχει «στοιχειώσει» την Κύπρο και αφορά στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

protothema.gr 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.