, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διακεκριμένος Αμερικανός Καθηγητής επισκέφθηκε την… ΕΥΑΘ!

Ανταλλαγή απόψεων και διερεύνηση εναλλακτικών για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στη Θεσσαλονίκη έγινε κατά την επίσκεψη του διακεκριμένου Αμερικανού καθηγητή George Tchobanoglous στις εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ το Σαββατοκύριακο.
Ο George Tchobanoglous, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Davis και διεθνούς κύρους επιστήμονας σε θέματα επεξεργασίας – επαναχρησιμοποίησης υγρών λυμάτων και διαχείρισης – επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ, Γιάννη Ν. Κρεστενίτη, στη Μονάδα Κατεργασίας Αποβλήτων στη Σίνδο, όπου και συζητήθηκαν οι νέες «τάσεις» στην Αμερική στον τομέα των αποβλήτων, οι δυνατότητες αποτελεσματικότερης λειτουργίας επιμέρους μονάδων, όπως και οι μέθοδοι εξοικονόμησης ενέργειας.
Στην ξενάγηση συμμετείχαν επίσης από πλευράς ΕΥΑΘ ο σύμβουλος του προέδρου, καθηγητής του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Πέτρος Σαμαράς, ο πρόεδρος της ανάδοχης εταιρείας «Χ.Δ. Κωνσταντινίδης», Δ. Κωνσταντινίδης, και στελέχη της ΕΤΒΑ. Τον G. Tchobanoglous συνόδευαν ο καθηγητής Αθανάσιος Κούγκολος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ κι ο αναπλ. καθηγητής Πέτρος Γκίκας από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Ο George Tchobanoglous, στο πλαίσιο των ερευνητικών του ενδιαφερόντων και βρίσκοντας πάντα το σημείο τομής της πράξης με την ακαδημαϊκή θεωρία, έχει συγγράψει ή συμμετάσχει στη συγγραφή 600 περίπου δημοσιεύσεων και έχει μιλήσει σε εκατοντάδες διεθνή συνέδρια. Τα βιβλία του είναι «μάνιουαλ» για τους φοιτητές σε δεκάδες πανεπιστήμια διεθνώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ πρώιμα, ήδη από το 1960, ασχολήθηκε με το θέμα της επαναχρησιμοποίησης του νερού.
Ο G. Tchobanoglous αναγορεύεται αύριο επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.

#Tags: ΕΥΑΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.