, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διπλό στην παράταση ο ΠΑΟΚ στην Πάτρα!

Όλα έδειχναν εναντίον του. Με το σκορ στο 59-49, κανείς δεν πίστευε πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση, όμως οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έκαναν ένα μικρό μπασκετικό θαύμα, έστειλαν τον αγώνα στην παράταση και εκεί επικράτησαν (75-73) του νεοφώτιστου Προμηθέα Πάτρας που γκρέμισε μόνος του όσα έχτιζε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Αυτή ήταν η έκτη νίκη του Δικεφάλου του Βορρά σε δέκα αγώνες.

Ο MVP

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης στο πρώτο μέρος και ο Ντάριλ Μπράιαντ στο δεύτερο, ήταν οι άνθρωποι που σήκωσαν το περισσότερο βάρος στην επίθεση. Από 14 πόντους έβαλε ο κάθε ένας, όσους και ο Ζάνις Πέινερς που ήταν καθοριστικός με τις βολές του στην παράταση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 57 φάουλ που έκαναν οι δυο ομάδες, είναι ένας μεγάλος αριθμός. Όπως και τα 38 λάθη τους. Όπως και τα μόλις δυο εύστοχα τρίποντα του ΠΑΟΚ. Όπως και το double-double του Ανδρέα Γλυνιαδάκη (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ) σε μόλις 19 λεπτά συμμετοχής. Όπως και τα 2/11 σουτ του σούπερ σκόρερ Κέιντρεν Κλαρκ. Ήταν γενικά ένα ματς με αριθμούς που σηκώνουν πολλή συζήτηση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στον ενθουσιασμό και την αφέλεια των Πατρινών, που νόμιζαν πως ο αγώνας τελείωσε στο 59-49. Ο ΠΑΟΚ ήταν ψύχραιμος, έκανε την προσπάθειά του, είχε και λίγη τύχη για να ισοφαρίσει στο 64-64 που έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Πιο έμπειρες μονάδες είχαν οι Θεσσαλονικείς, παίκτες που ξέρουν να αντιδρούν στην κόψη του ξυραφιού.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Γλυνιαδάκη να κάνει party στο ξεκίνημα και να πετυχαίνει οκτώ γρήγορους πόντους, ο ΠΑΟΚ έδειξε πιο έτοιμος γι’ αυτό το παιχνίδι και έχτισε μια διαφορά 9 πόντων (5-14). Η αστοχία των γηπεδούχων τους κράτησε πολύ χαμηλά, με το 12-18 της περιόδου να αφήνει τουλάχιστον ορθάνοιχτους λογαριασμούς. Ο Προμηθέας πάντως έπαιξε καλύτερη άμυνα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου και με τους Κρομά – Τόντιτς πέρασε και μπροστά (26-20) χάρη σε ένα επί μέρους 14-2 που “πάγωσε” τον ΠΑΟΚ. Το ματς δεν είχε πολλή ποιότητα, όμως οι Πατρινοί το είχαν φέρει στα μέτρα τους και ένα τρίποντο του Γκίκα έγραψε το 42-33 του πρώτου μέρους που έβαλε σε δύσκολη θέση τους Θεσσαλονικείς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος, ροκάνισε τη διαφορά, μείωσε στον πόντο (48-47), όμως ένα μεγάλο τρίποντο του Γκίκα στην επόμενη φάση κράτησε τους γηπεδούχους μπροστά σε ένα χρονικό σημείο που ο Δικέφαλος έδειχνε έτοιμος να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Ο Γκίκας ήταν ο άνθρωπος των… ζόρικων στιγμών για τον Προμηθέα, καθώς πέτυχε και νέο μεγάλο τρίποντο για το 56-49 στο 34′. Ήταν ένα σημείο που οι Θεσσαλονικείς μάλλον ένιωσαν ότι δεν είχαν άλλα καύσιμα, μα συνέχισαν να ελπίζουν και να προσπαθούν. Ο Μουρ έστειλε με τρίποντο τη διαφορά στους 10 (59-49), ο ΠΑΟΚ έκανε τρομερή αντεπίθεση και οι Τσόχλας – Πέινερς ισοφάρισαν στο 64-64 για να στείλουν τον αγώνα στην παράταση!

Εκεί ο Πέινερς ήταν ψύχραιμος για να βάλει δυο βολές για το 69-72, πριν σκοράρει ο Μπράιαντ σπουδαίο λέι απ για το 72-74. Οι παίκτες του Προμηθέα δεν ήταν ψύχραιμοι, ο Μπράιαντ έχασε τις δυο βολές στο 73-75 (τη δεύτερη επίτηδες για να κυλήσει ο χρόνος) και το σουτ του Κλαρκ πίσω από το κέντρο δεν βρήκε στόχο, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια σπουδαία νίκη, σε έναν αγώνα που έδειχνε χαμένος.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 42-33, 51-47, 64-64 (κ. α.), 73-75.

Προμηθέας Πάτρας (Βετούλας): Κλαρκ 6 (2/11 σουτ), Κρομά 8, Σαρικόπουλος 1, Μουρ 18 (3), Τόντιτς 19 (3), Γιαννικόπουλος, Γκίκας 9 (3), Πέττας, Γερομιχαλός 10, Γράβας, Τσάμης, Ντίκερσον 2.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 2, Τέιλορ, Μιλιένοβιτς 12, Γλυνιαδάκης 14 (10 ριμπ.), Σάιμπερτ 3, Χρυσικόπουλος 6, Τσόχλας 5 (1), Μπράιαντ 14, Πέινερς 14 (1), Κλάντον 5 (9 ριμπ.).sport24.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.