, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Δολοφονικά Αμαξίδια»: Γιατί αποτελεί την πιο διασκεδαστική ταινία του 2017;

Ο 20χρονος Ζολί, ο φίλος του κι ένας πρώην πυροσβέστης, χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, σπρωγμένοι από απελπισία κι από φόβο πως σύντομα θα θεωρούνται άχρηστοι, αποφασίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μαφία ως πληρωμένοι δολοφόνοι. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θολώνουν και η ιστορία γίνεται ένα ιλιγγιώδες καλειδοσκόπιο που μας δείχνει γκάνγκστερ και πιστολίδια, αλλά και τη γεμάτη προκλήσεις και εμπόδια ζωή στο αμαξίδιο, όπως και τον πόνο που προξενεί η απόρριψη από τον πατέρα. Σ’ αυτή την αυθεντική κωμωδία δράσης, ο Ούγγρος σκηνοθέτης Ατίλα Τιλ επιχειρεί μια διακριτική εξερεύνηση στις ζωές των πρωταγωνιστών που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας και αγωνίζονται για πράγματα που οι μη ανάπηροι θεωρούν δεδομένα.
Δολοφονικά αμαξίδια (2017) - Kills on Wheels / Tiszta szívvel (2017)
Κριτικές:
Απορρίπτει την πολιτική ορθότητα και χειρίζεται τα θέματα αναπηρίας με χιούμορ, κατανόηση κι εφευρετικότητα, Screendaily
Μια συναρπαστική ούγγρικη τραγικωμωδία που αποδεικνύει ότι οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά απ’ τα λόγια, Variety
Η γοητευτικά επικίνδυνη ταινία του Ατίλα Τιλ είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία χειραφέτησης, Indiewire
Μια άκρως διασκεδαστική μαύρη κωμωδία δράσης που ξεχωρίζει, Κριτική επιτροπή Φεστιβάλ Σικάγο
Εκτός ορίων σε στυλ… Ταραντίνο, Goldenglobes.com
Δολοφονικά αμαξίδια (2017) - Kills on Wheels / Tiszta szívvel (2017)
athensmagazine.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.