, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δύο απόφοιτοι του Harvard μίλησαν για την καινοτομία στην… Ελλάδα

Κατά την συζήτηση έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αλλαγής μοντέλου σε ό,τι αφορά την έρευνα και την καινοτομία, καθώς οι επιδόσεις της Ελλάδας σήμερα υπολείπονται σημαντικά των περισσοτέρων μελών της Ε.Ε…
O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα, συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για θέματα Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας, κ. Carlos Moedas. Κατά την συζήτηση έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αλλαγής μοντέλου σε ό,τι αφορά την έρευνα και την καινοτομία, καθώς οι επιδόσεις της Ελλάδας σήμερα υπολείπονται σημαντικά των περισσοτέρων μελών της Ε.Ε. Τόσο το ποσοστό του Α.Ε.Π. που πηγαίνει σε έρευνα και καινοτομία, όσο και η συμβολή του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Κοινοτικός Επίτροπος, συμφώνησαν στην ανάγκη μείωσης των εμποδίων για ιδιωτική έρευνα και καινοτομία – όπως είναι οι αυξημένοι φόροι και τα χαμηλότερα τραπεζικά δάνεια – και τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της δικτύωσης μεταξύ Πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων. Επεσήμαναν, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη – όπως αναφέρει συχνά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – ανάπτυξης μιας κουλτούρας αξιολόγησης, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και η συγκριτική πορεία Ελλάδας και Πορτογαλίας, με δεδομένο ότι η δεύτερη κατάφερε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να γυρίσει σε ρυθμούς ανάπτυξης, αυξημένης απασχόλησης και επενδύσεων. Σημειώνεται ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Carlos Moedas, οποίος υπήρξε Υπουργός στην Κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας κ. Pedro Passos Coelho, γνωρίζονται από παλιά, αφού όχι μόνον έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, αλλά είναι συναπόφοιτοι του Πανεπιστημίου Harvard των Η.Π.Α.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.