, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΕΒΕΘ: Πρόταση για Κέντρο Υποστήριξης Δανειοληπτών

Πρόταση για τη λειτουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.), σε χώρους του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), κατέθεσε ο φορέας, με επιστολή του προέδρου του, Δημήτρη Μπακατσέλου, προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση. Εφόσον η πρόταση γίνει δεκτή, στο ΕΒΕΘ θα λειτουργεί το ένα από τα τρία ΚΕΥΔ, που προβλέπεται να δημιουργηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
«Το ΕΒΕΘ παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες από την πλευρά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος του ιδιωτικού χρέους, σε συνέχεια των όσων έχουν προβλεφθεί από το Ν.4389/2016 για τη σύσταση Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, αλλά και για τη δημιουργία 30 Κ.Ε.Υ.Δ ανά την Ελλάδα», υπογραμμίζεται στην επιστολή.
Η δωρεάν φιλοξενία του ΚΕΥΔ στις εγκαταστάσεις του επιμελητηρίου προτάθηκε με τη λογική ότι το θέμα της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους αφορά άμεσα πολυάριθμες επιχειρήσεις – μέλη του. “Εκτιμούμε ότι κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε και τους ενδιαφερόμενους δανειολήπτες, δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις του επιμελητηρίου μας βρίσκονται στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ενώ επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, πρόκειται για χώρο τον οποίο ούτως ή άλλως επισκέπτονται κατά καιρούς για διάφορες υποθέσεις τους” καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.