, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΕΚΘ: "Αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας της χαλυβουργίας"

Τους εργαζόμενους της χαλυβουργίας «ΣΙΔΕΝΟΡ» και τα αιτήματά τους στηρίζει με ανακοίνωσή τους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Το ΕΚΘ καταγγέλλει τις «αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας της χαλυβουργίας», η οποία, όπως αναφέρει «με αναχρονιστικές μεθόδους επιδιώκει να απαξιώσει τους εργαζόμενους και τις προσπάθειες τους για επίλυση βασικών αιτημάτων τους, μεταξύ άλλων και τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ».
«Η εταιρία ενώ γνωρίζει τις θυσίες που έχουν κάνει ιδιαίτερα τα 8 τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους συντονισμένα για την επιχείρηση, επιλέγει μια “τακτική” που μόνο ερωτήματα δημιουργεί», επισημαίνει το ΕΚΘ.
Όπως τονίζει, αντί η εταιρία να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, προτιμά να εκβιάζει, ενώ προχωρά και σε μια άκρως καταδικαστέα κίνηση καθώς διανέμει “ατομικά ενημερωτικά” ανυπόγραφα φυλλάδια, την ώρα μάλιστα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
«Το ΕΚΘ στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις τους και ζητά από τη Διοίκηση της “ΣΙΔΕΝΟΡ” να σταματήσει τις προκλητικές και αντεργατικές πρακτικές της, να συζητήσει επί τους ουσίας με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων και όχι με απειλές και εκβιασμούς για την επίλυση των προβλημάτων τους», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.