, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΕΚΘ: "Να σταματήσουν οι έμμεσες απειλές προς τους εργαζόμενους στην Εγνατία Οδό"

Στο πλευρό των εργαζομένων της Εγνατίας Οδού Α.Ε., που διαμαρτύρονται για την κατασκευή σταθμών διοδίων στη Θεσσαλονίκη και στην Ασπροβάλτα, επί της Εγνατίας Οδού, τάσσεται η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).
Με ανακοίνωή του, το ΕΚΘ κατηγορεί τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη για λανθασμένες και επικίνδυνες κινήσεις σχετικά με τους διαγωνισμούς, την κατασκευή και τη διαχείριση λειτουργίας των σταθμών διοδίων της Εγνατίας οδού.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και καταγγέλλει τα εκβιαστικά διλήμματα που το υπουργείο Υποδομών δια στόματος του ίδιου του Υπουργού, θέτει στους εργαζόμενους προκειμένου να σταματήσουν τις νόμιμες και δίκαιες απεργιακές κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή σταθμών διοδίων στη Θεσσαλονίκη και στην Ασπροβάλτα, επί της Εγνατίας Οδού.
Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους προχώρησε σε μια δίχως προηγούμενο κίνηση απειλώντας τους ουσιαστικά πως αν δεν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους θα μεταφέρει τις αρμοδιότητες τους που αφορούν τους διαγωνισμούς, την κατασκευή και τη διαχείριση λειτουργίας των σταθμών διοδίων της Εγνατίας οδού, στο Υπουργείο Υποδομών, απαξιώνοντας ουσιαστικά τη μοναδική Τεχνική Εταιρεία Δημόσιου χαρακτήρα που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα.
Οι κινήσεις του υπουργού Υποδομών εκτός από λανθασμένες είναι και επικίνδυνες καθώς θέτουν σε αβεβαιότητα τους εργαζόμενους, σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες θέσεων εργασίας, για μεγαλύτερη ανεργία και ανασφάλεια στον εργασιακό τομέα.
Το Ε.Κ.Θ. στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους στην Εγνατία Οδό που με τον αγώνα τους αξιώνουν λύσεις στις δίκαιες διεκδικήσεις τους».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.