, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Εάν άλλη κυβέρνηση έκλεινε τον ΟΑΣΘ τα στελέχη σας θα είχαν ήδη παραλύσει την πόλη"

Την εκμετάλλευση του θέματος του ΟΑΣΘ για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων από την πλευρά της κυβέρνησης κατήγγειλε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Άρης Φωκάς. «Έχοντας δώσει γη και ύδωρ, υποχωρώντας από όλες τις αρχές και αξίες που προέβαλαν προεκλογικά, τσαλαπατώντας κάθε κόκκινη γραμμή, στριμωγμένη στη γωνιά μετά τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου, εκμεταλλεύονται πολιτικά το θέμα του ΟΑΣΘ για να δείξουν μια δήθεν «αριστερή» πυγμή, χαϊδεύοντας τα αυτιά των λίγων που τους έχουν απομείνει.
Ιδιωτικοποιήσατε ότι μπορούσε να ιδιωτικοποιηθεί, λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους. Βάζετε διόδια παντού, εσείς που κάποτε τα αναθεματίζατε» είπε ο κ. Φωκάς και συνέχισε, απευθυνόμενος στην πλειοψηφία: «Ο ΟΑΣΘ έμεινε το τελευταίο σας λάβαρο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η κατάθεση και η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου με τη διαδικασία του επείγοντος, άρον τον άρον, μέσα στον Ιούλιο, αλλά και οι συνεχείς εμπρηστικές δηλώσεις του κυρίου Σπίρτζη για τα «χαϊδεμένα παιδιά» του ΟΑΣΘ, για το «πάρτι» που συνεχίζεται εδώ και 60 χρόνια,  για την «όαση σπατάλης δημοσίου χρήματος». Φαρμακερές τοποθετήσεις και άκριτη, βαθιά στοχοποίηση των πάντων που προκάλεσαν θύελλες στη Θεσσαλονίκη, επισχέσεις εργασίας, αφάνταστη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και κατάρρευση της ήδη δοκιμαζόμενης αγοράς». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Φωκάς και στο ζήτημα του κόστους εξαγοράς του ΟΑΣΘ,  σημειώνοντας πως οι χρονοβόρες διαδικασίες που προβλέπονται θα στείλουν το λογαριασμό στην επόμενη κυβέρνηση. «Αυτή όμως η εξέλιξη εξυπηρετεί απόλυτα τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις καθώς και αυτός ο λογαριασμός θα πάει στους επόμενους. Με τη μέθοδο αυτή, η κυβέρνηση θα καρπωθεί επικοινωνιακά, πως έκλεισε τον σπάταλο ΟΑΣΘ και θα ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα χωρίς να έχει βάλει ούτε ένα ευρώ!» υπογράμμισε ο βουλευτής για να ολοκληρώσει λέγοντας: «Είμαι όμως απόλυτα βέβαιος, πως αν στο παρελθόν άλλη κυβέρνηση τολμούσε όχι να καταργήσει αλλά να ψαλιδίσει τα προνόμια του ΟΑΣΘ, πολλά από τα στελέχη  σας θα είχαν ξεχυθεί στους δρόμους, θα είχαν ήδη παραλύσει την πόλη. Θα βλέπαμε ενδεχομένως εικόνες από την εποχή των Κολλάδων.
Τα θυμάστε βέβαια οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ και αυτοί που πήρατε μεταγραφή εξουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ. Ή  όπως τότε, που βουλευτές κρεμόντουσαν στα κάγκελα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, για να μην έρθουν οι επάρατες ιδιωτικοποιήσεις. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη δεν κουνιέται φύλλο».

#Tags: ΟΑΣΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.