, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Είκοσι τεράστιοι δεινόσαυροι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Σήμερα ξεκινά το ταξίδι στον χρόνο με το νέο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ-Helexpo «Δεινόσαυροι», που θα μεταφέρει μικρούς και μεγάλους εκατομμύρια χρόνια πίσω, στην εποχή που τα εντυπωσιακά αυτά πλάσματα κυριαρχούσαν στη γη.
Είκοσι γιγάντιοι δεινόσαυροι, όπως και άλλα εκθέματα, θα περιμένουν το κοινό στο περίπτερο 5 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου σε έναν χώρο 2.500 τ.μ. και για τρεις ολόκληρους μήνες, θα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μαγευτικό ταξίδι στον χωροχρόνο.
Με βασικό ήρωα το «δεινόδεντρο» και πολλές εκπλήξεις, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους δεινόσαυρους και το περιβάλλον τους και να ζήσουν μια βιωματική εμπειρία, η οποία θα τους εφοδιάσει με γνώση για την εποχή των δεινοσαύρων, τις κλιματικές αλλαγές και για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα. Η περιήγηση στο πάρκο διαρκεί περίπου μία ώρα και μετά την υποδοχή των επισκεπτών στον χώρο, δημιουργούνται μικρές ομάδες με επικεφαλής κάποιον «εξερευνητή», ο οποίος οδηγεί τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης.
Η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει σχεδιαστεί από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα FelixdeAzara, το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την «βαριά» υπογραφή και την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες. Το  θεματικό πάρκο υλοποιήθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τις εταιρείες Dream Workers και Eksagon Greece.
Οι τιμές των εισιτηρίων για το θεματικό πάρκο «Δεινόσαυροι» είναι οι ακόλουθες: Γενική είσοδος: 7€/άτομο, μαθητές (σε οργανωμένη επίσκεψη):5€/άτομο, οικογενειακό (2 γονείς & 2 παιδιά):22€, οικογενειακό (3μελής οικογένεια): 18€, άνεργοι (μόνο κάθε Παρασκευή με την επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€, παιδιά μέχρι 3 ετών: δωρεάν.
Το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Δευτέρα-Πέμπτη 09:00-14:00, Παρασκευή 09:00-14:00 και 17:00-20:00, Σάββατο και Κυριακή: 11:00-19:00. Προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.