, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκα τρεις" απαντά η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση για την… απάντηση του Προϊσταμένου Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά την χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας εξέδωσε η ΛΑΕ Θεσσαλονίκης.
 
Αναφέρει:
«Θα γίνουν δύο, χίλιες δύο και ένα εκατομμύριο δύο διώξεις αν χρειαστεί», ήταν η απίστευτη απάντηση του Προϊσταμένου Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο δίκαιο αίτημα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και εκπροσώπων από δεκάδες συλλογικότητες της πόλης (μέλη Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/κης, εκλεγμένοι στην αυτοδιοίκηση, μέλη Δ.Σ. συλλόγων καθηγητών και δασκάλων, εκπρόσωποι συνταξιούχων κ.ά.), οι οποίοι, μαζί με πολλούς αγωνιστές του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς έκαναν παράσταση στο γραφείο του Εισαγγελέα προκειμένου να ζητήσουν να σταματήσει η προκαταρκτική εξέταση και κάθε δίωξη αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Παρόλο που η παρουσία των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς εδώ και μήνες στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έχει καταδείξει ότι πρόκειται για ένα ειρηνικό κίνημα, αποφασισμένο να σταματήσει τους πλειστηριασμούς, στη χθεσινή διαμαρτυρία ήταν προκλητική η παρουσία αστυνομικών (ένστολων και με πολιτικά), σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.
Στην ολιγόλεπτη (εξαιτίας της αδιάλλακτης και προκλητικής συμπεριφοράς του Εισαγγελέα) συζήτηση,  η παρουσία των αστυνομικών -οι οποίοι μάλιστα παρέμβαιναν και στη συζήτηση για να μας «βάλουν σε τάξη»- ήταν πρωτοφανής, και θύμιζε άλλες εποχές, όπως άλλες εποχές, κατάμαυρες στη συνείδηση του ελληνικού λαού, θύμιζε συνολικά η συμπεριφορά του κ. Εισαγγελέα.
Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κυβέρνηση, η οποία, προκειμένου να κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση που έχει ως προαπαιτούμενα, μεταξύ άλλων, και την είσπραξη συγκεκριμένων ποσών από τη διενέργεια πλειστηριασμών, καθώς και το «ξεκαθάρισμα» των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες, προβαίνει σε κινήσεις προσπάθειας καταστολής του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, μέσα και από τη δικαστική δίωξη αγωνιστών του.
Θεωρεί απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Προϊστάμενου Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, απέναντι σε αιρετούς εκπροσώπους συλλογικών φορέων της πόλης, απέναντι σε ένα ολόκληρο κίνημα, το οποίο προσπαθεί να διασφαλίσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη στέγαση και στην αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών αυτής της χώρας, που πλήττονται βάναυσα από τα επτάμισι χρόνια των μνημονίων.
Δηλώνει ότι θα βρίσκεται παρούσα, δυναμικά και μαζικά, σε όλες τις κινητοποιήσεις για την προάσπιση των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την ανατροπή των μνημονίων και του πολιτικού και οικονομικού μπλοκ που τα υπηρετούν, καθώς και για το σταμάτημα των δικαστικών διώξεων των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό και τον τόπο.
 
Υ.Γ. Η απάντηση της Λαϊκής Ενότητας σε σχέση με τις διώξεις, βρίσκεται στον τίτλο του Δελτίου Τύπου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.