, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εγκρίθηκαν Δημοσιονομικό Σύμφωνο-ESM από Γερμανία

Εγκρίθηκαν και από την Ανω Βουλή της Γερμανίας, όπου εκπροσωπούνται τα ομόσπονδα κρατίδια, οι νόμοι για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM.
Η πρόταση υπερψηφίστηκε από όλα τα κρατίδια, εκτός από αυτό του Βραδεμβούργου, όπου στην κυβέρνηση «συγκατοικούν» οι Σοσιαλδημοκράτες με την Αριστερά, η οποία είχε εξ αρχής εκφράσει την αντίθεσή της.
Συνολικά, κατά την ψηφοφορία συγκεντρώθηκαν περισσότερες ψήφοι από αυτές των δύο τρίτων των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων και η κυβερνητική πρόταση εγκρίθηκε χωρίς πρόβλημα.
Η λειτουργία ωστόσο του ESM αναμένεται να καθυστερήσει, καθώς η Αριστερά έχει προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, αμφισβητώντας τη συνταγματικότητα του σχετικού νόμου. Το Δικαστήριο θα χρειαστεί περίπου τρεις εβδομάδες προκειμένου να αποφασίσει και μέχρι τότε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να υπογράψει την απόφαση.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.