, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

"Εδωσαν 3.500 ευρώ για ένα power point και 250 ευρώ για ένα δελτίο τύπου"

Ερώτηση για την απευθείας ανάθεση σύμβασης, ύψους 12.000 συν ΦΠΑ, για προωθητικές υπηρεσίες που αφορούν το νέο Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου στην οποία προχώρησε πρόσφατα ο ΟΑΣΑ, κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου.
Εντύπωση προκαλεί τόσο το γεγονός της απευθείας ανάθεσης των εν λόγω υπηρεσιών όσο και το ύψος των επιμέρους κονδυλίων όπως π.χ. 3.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ για το σχεδιασμό μιας παρουσίασης power point για τη συνέντευξη τύπου ή 250 ευρώ για τη σύνταξη δελτίου τύπου και αποστολή του στα ΜΜΕ, τη στιγμή που ο ΟΑΣΑ διαθέτει γραφείο τύπου.
Η βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο εποπτεύοντα Υπουργό για ποιους λόγους επελέγη η απευθείας ανάθεση του συγκεκριμένου έργου καθώς και αν θεωρεί εύλογο το συνολικό ύψος της σύμβασης και τα επιμέρους ποσά ανά υπηρεσία, δεδομένης της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο ΟΑΣΑ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.