, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εδώλιο για 16 πρώην διευθυντές και διοικούντες σε… δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό!

 
Την παραπομπή 15 πρώην διοικούντων και διευθυνόντων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» και ενός επιχειρηματία,  αλλά και την άρση της ασυλίας για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα σε βάρος ΟΤΑ.
Και οι 16 κατηγορούνται για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ που «έφυγαν» από τα δημοτικά ταμεία και φέρονται να κάλυψαν τις «ανάγκες» του δημοσιογραφικού σταθμού για… αρώματα και μανικετόκουμπα, τσάντες και ζώνες, ταξίδια και λουλούδια, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας.

Για τον εν ενεργεία βουλευτή Γιώργο Κυρίτση, ο εισαγγελέας ζητεί διαχωρισμό της δικογραφίας και αποστολή αντιγράφου στη Βουλή με αίτημα την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.
 Για ποιους προτείνει παραπομπή
Ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή για προέδρους των διοικητικών συμβουλίων του «Αθήνα 9,84» οι οποίοι έδωσαν θετική ψήφο για τη διάθεση των συγκεκριμένων κονδυλίων και γενικούς διευθυντές την περίοδο 2003-2010.
Ο 16ος κατηγορούμενος για τον οποίο ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή του είναι γνωστός επιχειρηματίας. Ο δήμος όφειλε στην εταιρεία εκδηλώσεων του επιχειρηματία χρήματα και καθώς ο τελευταίος όφειλε σε τράπεζα, έγινε διακανονισμός προκειμένου ο δήμος να εξοφλήσει τα χρωστούμενα απευθείας στην τράπεζα του επιχειρηματία. Όμως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας εισέπραξε το περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τώρα η τράπεζα να ζητάει τις οφειλές από το δήμο.
Στην απολογία τους στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι εκτελούσαν εντολές του Δήμου Αθηναίων από τον οποίο και επιχορηγείται ο ραδιοφωνικός σταθμός.
Από την έρευνα της  Δικαιοσύνης δεν προέκυψαν ευθύνες για τους διατελέσαντες την επίμαχη περίοδο δημάρχους, για τα αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και εκείνα που ψήφισαν αρνητικά όπως και  τα μέλη των διαπαραταξιακών επιτροπών αφού  είχαν συμβουλευτικό και μόνο ρόλο.
Τα οικονομικά του «Αθήνα 9,84» διερευνήθηκαν την περίοδο 2001-2010, ωστόσο λόγω παραγραφής, έχει αρχειοθετηθεί το σκέλος της περιόδου 2001-2003.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.