, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εθελοντές σε συσσίτια απόρων… με πιστοποίηση

sissitioΠρογράμματα κατάρτισης απασχολούμενων – εθελοντών σε συσσίτια και μονάδες διανομής τροφίμων για απόρους, σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, ξεκίνησε ο ΕΦΕΤ. Τα σεμινάρια κατάρτισης παρέχονται δωρεάν και μετά τη λήξη τους θα δοθεί επίσημη πιστοποίηση στους επιτυχόντες / εκπαιδευομένους χειριστές τροφίμων.

 Τα σεμινάρια καλύπτουν δύο βασικούς άξονες εκπαίδευσης: 1) τη διασφάλιση της υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων τροφίμων ή γευμάτων και 2) τη συνδρομή του ΕΦΕΤ στο σχεδιασμό διατροφικών οδηγιών (όπως ενδεικτικά μενού) που να καλύπτουν τις ελάχιστες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά των ανθρώπων που προσέρχονται στα συσσίτια.

Η αρχή έγινε την Δευτέρα 4 Μαρτίου, στο δήμο Κηφισιάς, ο οποίος αποτέλεσε και τον πρώτο δήμο της χώρας για την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ. Το μονοήμερο πρόγραμμα κατάρτισης διεξήχθη σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Μέριμνα» του δήμου Κηφισιάς, σε αίθουσα του δημαρχείου.

#Tags: ΕΦΕΤ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.