, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ειρηνικοί»… τσαμπουκάδες με ιδεολογία την Βία!

Vagelis new 6

Του Βαγγέλη Μωυσή | @vagelismoisis

Είναι πλέον εμφανές, ότι ο άτυπος διαγκωνισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τον τίτλο της… πιο «μαχητικής» και πιο «αντιμνημονιακής» αριστερής αντιπολίτευσης, τείνει να «εκτροχιαστεί», καθώς κερδίζουν διαρκώς έδαφος στους κόλπους τους, οι δήθεν «ειρηνικοί»… τσαμπουκάδες που στην πραγματικότητα προάγουν την ιδεολογία της βίας!

Η προσπάθεια των δύο κομμάτων να προβάλουν το σεβασμό τους προς τη νομιμότητα, αποτυγχάνει όλο και πιο συχνά (ιδιαίτερα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ). Εγκατελείπεται στην πράξη από μερίδα στελεχών και οπαδών, παρά όποιες περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των ηγεσιών που σπεύδουν και παρέχουν πολιτική κάλυψη, είτε συρόμενες από τις εξελίξεις και την ανάγκη διατήρησης των ενδοπαραταξιακών ισορροπιών, είτε επειδή ταυτίζονται με τις επιλογές που καλύπτουν και ενίοτε τις υποκινούν.

Την ώρα που τα περιστατικά βίας πληθαίνουν, το απολύτως δημαγωγικό ερώτημα «για ποια νομιμότητα μιλάμε» δεν έχει θέση στο δημόσιο λόγο, ούτε είναι ηθικό να αντικαθιστά,  προβοκατόρικα, την αναγκαία ουσιαστική αντιπολιτευτική κριτική.

Η μόνη απάντηση που οφείλουν όλοι να δώσουν, Πολιτεία, Πολιτική και Κοινωνία, είναι πως μόνο μία νομιμότητα υπάρχει: αυτή που ορίζεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους, ακόμα και τους «κακούς» ή «εσφαλμένους» νόμους, για την αντιμετώπιση των οποίων, το ίδιο το Σύνταγμα προσφέρει νόμιμες επιλογές. Προσφυγή στην ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα της Δικαιοσύνης αφ` ενός, και αφ`ετέρου την ίδια τη λαϊκή έκφραση διά της ψήφου στις εκλογές, εναντίον όσων θεωρούμε ότι νομοθετούν εσφαλμένα.

Την ώρα που τα κρούσματα βίας πληθαίνουν, δεν χωράνε στον δημόσιο λόγο κοινοβουλευτικών κομμάτων διατυπώσεις περί «νομιμότητας των τραπεζών» ή περί «νομιμότητας της τρόικας», σε βάρος της «νομιμότητας του λαού».

Ούτε χωράνε… εξισώσεις και συμψηφισμοί, της πραγματικής βίας που στάζει αίμα, με την μεταφορική «βία» των –αληθώς- σαρωτικών αλλαγών και περικοπών που δυσκολεύουν τη ζωή όλων των Ελλήνων,  πολλών σε δραματικό βαθμό και πολλών άλλων σε εξουθενωτικό βαθμό!

Η νομιμότητα είναι μία! Η βία είναι μία!

Δεν νοείται να δικαιολογείς ουσιαστικά τη βία των κουκουλοφόρων, καταδικάζοντας  τυπικά τη δράση τους με ένα τεράστιο «αλλά» στο τέλος της πρότασης, που θέτει ως… αίτιο της δράσης τους, την μεταφορική «βία» των οικονομικών μέτρων.

Δεν νοείται να δικαιολογείς ως «ειρηνική διαμαρτυρία» την εισβολή σε οποιοδήποτε δημόσιο κτίριο και την αναστολή της λειτουργίας του, χαρακτηρίζοντας «βίαιη καταστολή» την αστυνομική δράση επαναφοράς της τάξης!

Δεν νοείται να δικαιολογείς την παράνομη κατάληψη ξένης (δημόσιας ή ιδιωτικής) περιουσίας και να καταδικάζεις ως παράνομη καταστολή, την αστυνομική επιχείρηση για την αποκατάσταση της νομιμότητας!

Δεν νοείται να δικαιολογείς την κάθοδο σε διαδήλωση με μολότοφ, ρόπαλα και αντιασφυξιογόνες μάσκες, σε πλήρη ετοιμότητα -=και ψυχολογική- για σύγκρουση με την αστυνομία, και μετά να καταγγέλεις… τη βίαιη καταστολή!

Δεν νοείται να πραγματοποιούνται συλλήψεις για παράνομες ενέργειες και να καταγγέλεις ως αυταρχισμό την αποκατάσταση της νομιμότητας, που δήθεν επικαλείσαι!

Δεν νοείται να καλείς τους αγρότες εμμέσως πλην σαφώς να κόψουν την Ελλάδα χίλια κομμάτια για να κερδίσεις δημαγωγικά τη συμπάθεια των διαμαρτυρόμενων, όταν είσαι υπεύθυνος πολιτικός παράγοντας αυτής της χώρας και ξέρεις πως η Ελλάδα δεν αντέχει τέτοιες καταστάσεις!

Δεν νοείται να ισχυρίζεσαι ότι σέβεσαι τη νομιμότητα και ταυτόχρονα να υποδαυλίζεις με τον λόγο σου και τις ενέργειές σου, όλες τις πράξεις που την καταργούν!

Εκτός πια, αν πραγματικά ονειρεύεσαι επανάσταση και βίαιη ανατροπή, εκτός δημοκρατικών κανόνων, οπότε οφείλεις να το πεις δημόσια και να πάψεις να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου!

Αυτοί που ονειρεύονται επαναστάσεις, είτε αιματοβαμμένες, είτε βελούδινες, αντί να «ποτίζουν» το λαό με εμφυλιοπολεμική διχαστική οργή σταγόνα-σταγόνα (ελπίζοντας να «θερίσουν» βήμα-βήμα τα προσδοκώμενα πολιτικά κέρδη) οφείλουν να το ομολογήσουν και να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον κοινοβουλευτισμό!

Ειδάλλως, ας σεβαστούν τα εκατομμυρία των πολιτών που δεν ασπάζονται την καταστροφολογία τους και την εσχατολογία τους –ακόμα κι αν υποφέρουν εξίσου από τα οικονομικά μέτρα- αλλά προσπαθούν να πορευτούν σ` αυτό το τούνελ της κρίσης ως την άλλη άκρη, με κόπο, με αγωνία, αλλά και με αξιοπρέπεια, με ελπίδα και με ανάγκη για ένα περιβάλλον ουσιαστικής ασφάλειας και νομιμότητας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους…

 

Και ένα παράδειγμα: Από ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ, στο πλευρό του Αλέξη και… θαυμάστρια της τρομοκρατίας!

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.