, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Εμείς καταρρέουμε κι έρχεται ο υπουργός να… γιορτάσει"

«Καλούμαστε οι παραγωγοί να ανταποκριθούμε σε μια σειρά υποχρεώσεων προς το ελληνικό δημόσιο χωρίς να έχουμε αποζημιωθεί για τα χαλάζια της προηγούμενης περιόδου».
«Είδαμε την αδιαφορία του κ. Αποστόλου για το κομμάτι της παραγωγής. O κύριος Αποστόλου ήρθε σε μία περίοδο όπου η παραγωγή του ροδάκινου, η οποία είναι η κυρίαρχη παραγωγή στην περιοχή, καταρρέει», καταγγέλλει στον Alpha 96,5 ο πρόεδρος Πρωτοβουλίας Αγροτών Ημαθίας, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
«Φέτος η παραγωγή μας φεύγει χωρίς να ξέρουμε ποιες τιμές παίρνει, χωρίς να ξέρουμε πότε θα πληρωθούμε, αν θα πληρωθούμε. Ένα μεγάλο κομμάτι του αγροτικού κόσμου καταρρέει. Και έρχεται ο κύριος Αποστόλου να γιορτάσει στην Ημαθία για το ροδάκινο», συμπληρώνει ο ίδιος, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του, «ο κ. Αποστόλου μέσα στα δύο χρόνια της υπουργίας του δεν έχει καθορίσει τις συντεταγμένες του εμπορίου, ούτε έχει ασχοληθεί με το θεσμικό κομμάτι όσον αφορά την καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας από την παραγωγή ως την κατανάλωση». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Αποστόλου στην περιοχή «Έγινε μία έναρξη μίας διεπαγγελματικής οργάνωσης που θα καθορίζει τα δεδομένα για την παραγωγή χωρίς τους παραγωγούς. Ο κ. Αποστόλου δεν επέτρεψε να βρίσκονται οι παραγωγοί μέσα στη συνάντηση και αυτό δημιούργησε ένταση», όπως περιγράφει ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας δεν τους επέτρεψε την είσοδο στην συνάντηση. Πέρυσι τέτοια περίοδο, υπενθυμίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου, σχεδόν το σύνολο της παραγωγής ροδακίνων καταστράφηκε από το χτύπημα χαλαζόπτωσης με αποτέλεσμα να «Καλούμαστε οι παραγωγοί να ανταποκριθούμε σε μια σειρά υποχρεώσεων προς το ελληνικό δημόσιο χωρίς να έχουμε αποζημιωθεί για τα χαλάζια της προηγούμενης περιόδου». Προσθέτει πως «έπρεπε να βγάλουμε όλη αυτή τη χρονιά χωρίς εισόδημα. Έπρεπε να ξανακαλλιεργήσουμε σε ένα ασφυκτικά οικονομικό περιβάλλον».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.