, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εντοπίστηκαν 51.551 καταχρηστικές συντάξεις

ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.(EUROKINISSI)Περισσότερες από 51 χιλιάδες (51.551) είναι οι καταχρηστικές συντάξεις, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός εκκρεμεί ακόμη η έρευνα σε έναν πληθυσμό άνω των 500.000 που αφορά τις συντάξεις χηρείας.

O κ. Βρούτσης υπογράμμισε τη σημασία της πλήρους εξαφάνισης της παθογένειας των «μαϊμού» συντάξεων, που επιτυγχάνεται όπως τόνισε, με την εφαρμογή του συστήματος «ΑΡΙΑΔΝΗ», από το οποίο ο κρατικός προϋπολογισμός θα εξασφαλίσει ετησίως 478 εκ. ευρώ.

Από το βήμα της Βουλής έκανε επίσης λόγο για μία «άλλη εποχή» στο ασφαλιστικό σύστημα με την υπερψήφιση και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην κοινωνική ασφάλιση και την αγορά εργασίας.

Με ιδιαίτερη δε ικανοποίηση χαιρέτισε και την «αναβίωση πολιτικών των καταργημένων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, στο πλαίσιο του ΟΑΕΔ, ο οποίος γίνεται πιο ισχυρός και πιο μεγάλος».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.