, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εντοπίστηκε εργαστήριο παραποίησης και πλαστογραφίας οχημάτων

Εργαστήριο παραποίησης οχημάτων εντόπισαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, σε εταιρεία εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 57χρονο ιδιοκτήτη της εταιρίας, καθώς και τρεις υπαλλήλους, ηλικίας 40, 38 και 32 ετών αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν 182 κινητήρες αυτοκινήτων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έφεραν, σύμφωνα με την Αστυνομία, εμφανή ίχνη παραποίησης, όπως αποξεσμένους ή εντυπωμένους αριθμούς κινητήρων με διαφορετική μορφή και γραμματοσειρά. Επίσης, βρέθηκαν 68 ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι οχημάτων και έξι τμήματα αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες διέθεταν κατάλληλο εξοπλισμό για την απόξεση και τροποποίηση των μεταλλικών επιφανειών των οχημάτων, πάνω στους οποίους επαναχάρασσαν ψηφιακούς αριθμούς κινητήρων και πλαισίων.
Από την έως τώρα έρευνα της Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι μέρος των ηλεκτρονικών εγκεφάλων που έχουν βρεθεί, αντιστοιχεί σε αυτοκίνητα για τα οποία είχαν δηλωθεί κλοπές σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής, ενώ για ένα από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στον χώρο της εταιρείας, είχε δηλωθεί κλοπή, επίσης σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής.
Οι κινητήρες και τα μέρη των οχημάτων που κατασχέθηκαν θα ελεγχθούν από ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Στο μεταξύ, από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι ο 57χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.