, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ενός κακού μύρια έπονται

Οδυνηρό αποκλεισμό από την συνέχεια του Europa League γνώρισε ο ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος του βορρά” ο οποίος είχε νικήσει την Ραπίντ Βιέννης 2-1 στην Τούμπα, στο επαναληπτικό της Αυστρίας ηττήθηκε με 3-0 και έμεινε εκτός ομίλων.
Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν κακός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (30/8), καθώς είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα, αλλά σε δύο στιγμές αδράνειας της άμυνας δέχθηκε δύο γκολ στο 31′ και το 48′, όπου ουσιαστικά κρίθηκε η πρόκριση.
Το τρίτο γκολ το δέχθηκε στις καθυστερήσεις την στιγμή που και ο Γλύκος είχε ανέβει στην αντίπαλη περιοχή με μακρινό σουτ του Χόφμαν.
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα είχε και τις ευκαιρίες για γκολ, αλλά στάθηκε άτυχος σε μια αδράνεια της άμυνας και πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καλά στο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα γρήγορο γκολ. Στην συνέχεια προσπάθησε να πάει έστω το ματς στην παράταση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα γνωρίζοντας οδυνηρό αποκλεισμό από την συνέχεια της διοργάνωσης με το τρίτο γκολ να σημειώνεται στις καθυστερήσεις.
Γήπεδο: “Χάναπι”
Διαιτητής/Βοηθοί: Κάρλος Κλος Γκόμεζ (Ισπανία)/ Ροντρίγκεζ (Ισπανία), Μαρτίνεζ (Ισπανία).
Ραπίντ Βιέννης (Σέτελ): Κονιγκσχόφερ, Σονλέιτνερ, Κάτσερ, Γκέρσον, Χέικινεν (69′ Πράγκερ), Χοφμαν, Ιλντιτς, Μπόιντ, Τρίμελ (85′ Σράμελ), Μπουργκστάλερ, Αλαρ.
ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Λίνο, Κουμάλο, Βιβιάν, Γκαρσία, Γεωργιάδης, Ρομπέρ (46′ Φωτάκης), Κάτσε (70′ Πέλκας), Ετο, Αθανασιάδης, Γιάννου (46′ Λόρενς).
Κίτρινες κάρτες: Μπουργκστάλερ (35′, Ραπίντ Βιέννης)-Κάτσε (20′, ΠΑΟΚ), Αθανασιάδης (85′, ΠΑΟΚ)
Σκόρερ: Αλάρ (31′, Ραπίντ Βιέννης), Μπόιντ (48′, Ραπίντ Βιέννης), Χόφμαν (93′, Ραπίντ Βιέννης)
Τα πλάνα του Δώνη
Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον ΠΑΟ με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γλύκος, αριστερά προς τα δεξιά οι Λίνο, Κουμάλο, Βιβιάν και Ετο. Στο κέντρο οι Γκαρσία, Κάτσε, αριστερά ο Ρομπέρ, δεξιά ο Γεωργιάδης και στην επίθεση ο Αθανασιάδης με τον Γιάννου.
Η πρώτη καλή φάση στην αναμέτρηση έγινε στο 15ο λεπτό, όταν ο Μπόιντ έκανε ένα αδύναμο σουτ με τον Γλύκο να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και είχε δυο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά στο 28΄ο Ρομπέρ έκανε το σουτ με τον Κόνιγκσχοφερ να διώχνει σε κόρνερ.
Στο επόμενο λεπτό (29′), μετά από κόρνερ του Γκαρσία, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μπόιντ διώχνει πάνω στη γραμμή.
Στο 30′ ο Χόφμαν έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.
Ένα λεπτό όμως αργότερα δεν έγινε το ίδιο. Στο 31′ λοιπόν ο Μπουργκστάλερ από αριστερά έκανε την σέντρα και ο Αλαρ με κεφαλιά νίκησε τον Γλύκο και έκανε το 1-0 για την Ραπίντ.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Κουμαλό έκανε την κεφαιά για τον ΠΑΟΚ με την μπάλα να φεύγει άουτ. Το πρώτο μέρος τελείωσε με μια καλή φάση για την Ραπίντ.
Στις καθυστερήσεις ο Αλάρ, απέφυγε τον Βιβιάν, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.
Ψυχρολουσία με το ξεκίνημα
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για τον ΠΑΟΚ, καθώς δέχθηκε από νωρίς και δεύτερο γκολ. Στο 48′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλάρ, ο Μπόιντ στο κέντρο της άμυνας πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Ο ΠΑΟΚ με το εις βάρος του 2-0 προσπάθησε να αντιδράσει, έστω να φτάσει σε ένα γκολ. Στο 52′ ο Γκαρσία έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 56′ ο Αθανασιάδης αυτή τη φορά έκανε το σουτ μετά από λάθος απομάκρυνση του Ζονλάιτνερ με την μπάλα να φεύγει και πάλι άουτ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (60′) ο Χόφμαν, δοκίμασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Βιβιάν στο 62′.
Στο 73′ ήταν η σειρά του Φωτάκη να δοκιμάσει ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Ραπίντ.
Ο ΠΑΟΚ στην συνέχεια άρχισε να αυξάνει την πίεση στα καρέ της Ραπίντ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την μεγάλη φάση για να σημειώσει ένα γκολ και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.
Σαν να μην έφτανε αυτό, στην τελευταία φάση του αγώνα (93′) και ενώ ο Γλύκος βγήκε στην επίθεση για να διεκδικήσει κάποια κεφαλιά, οι Αυστριακοί κέρδισαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου και με μακρινό πλασέ ο Χόφμαν την έστειλε αργά και βασανιστικά στην εστία του ΠΑΟΚ για το τελικό 3-0.
Πηγή: sport24

#Tags: ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.