, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης κάνναβης στην Κεντρική Μακεδονία

Εξαρθρώθηκε ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή και διακίνηση κάνναβης σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 35 και 33 ετών και δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 31 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση εισαγωγή, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες (19-9-2017) το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο υπηκόους Αλβανίας στην πόλη των Σερρών, τη στιγμή που επιχειρούσαν να πουλήσουν ποσότητες κάνναβης και σε έλεγχο τους οχήματος που επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 35 κιλών.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου τα άτομα για να αποφύγουν τη σύλληψη, προσπάθησαν να απωθήσουν βίαια τους αστυνομικούς, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Επίσης σε περιοχή της Πιερίας εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς οι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας και συνελήφθησαν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, ο 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, που αποτελεί αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας και οι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, χρησιμοποιώντας δύο αυτοκίνητα, παρέλαβαν από αφύλαχτο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, τις παραπάνω ποσότητες κάνναβης, τις οποίες είχε εισάγει νωρίτερα ο 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, με σκοπό να τις διαθέσουν προς πώληση.
Κατασχέθηκαν από την κατοχή των συλληφθέντων συνολικά τρία αυτοκίνητα και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.