, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επίθεση Κικίλια στον Τσίπρα

Επίθεση στον πρωθυπουργό για τον οποίο και είπε πως θα πρέπει να έρθει στο κοινοβούλιο και να απολογηθεί στους Έλληνες και στους βουλευτές του και της αντιπολίτευσης, γιατί έφερε 4ο μνημόνιο και γιατί χρέωσε την ελληνική με 12,5 δισ. ευρώ εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Στάρ ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφερόμενος στη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ τόνισε πως ο «ο κ. Τσίπρας με την υπογραφή του χθες, δέσμευσε τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα, 3,5% για τα επόμενα 5 χρόνια, σε πλεονάσματα 2% μέχρι το 2060, ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει υπερταμείο για την περιουσία της χώρας, για άλλα 100 χρόνια».
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ο πρωθυπουργός έφερε 4ο μνημόνιο με περικοπές, συντάξεων, με μείωση του αφορολόγητου, με υπερβολικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, δεν πήρε το QE και δεν πήρε και τη λύση που ήθελε για το χρέος.
«Η πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας, είναι ζοφερή, πρέπει να έρθουν στη βουλή, οι κύριοι και να απολογηθούν. Για αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε και κατέθεσε αίτημα, για προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή, για το θέμα του Eurogroup, για το θέμα της οικονομίας. Δεν πρόκειται περί μικροπολιτικού χειρισμού, εμείς θέλουμε να ακουστούν αλήθειες. Την αλήθεια υπηρετούμε αυτή πρεσβεύει, ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, και θα φέρει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για να απολογηθεί στους Έλληνες, για αυτά τα οποία τους έχει δεσμεύσει, για πολλά χρόνια» είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.