, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επίθεση στο Λονδίνο: Ελληνας κρύφτηκε σε παμπ -«Εχω ματώσει αλλά είμαι καλά» φώναζε (ΒΙΝΤΕΟ)

φωτο REUTERS/ HANNAH MCKAY

Σοκάρει ένα βίντεο από το μακελειό στο Λονδίνο, στο οποίο ακούγεται και ένας Ελληνας να λέει πως έχει τραυματιστεί, αλλά είναι καλά.
«Ηρθε η αστυνομία εδώ. Με έχουν χτυπήσει, έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς, είμαι εντάξει», ακούγεται να λέει ένας άνδρας στα ελληνικά, στο βίντεο που δημοσίευσε η Sun. Σε επικοινωνία του iefimerida, τόσο με το ελληνικό όσο και το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών απάντησαν ότι οι βρετανικές αρχές δεν τους έχουν ενημερώσει για Ελληνες ή Κύπριους ανάμεσα στους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.
Στο βίντεο της Sun φαίνεται κάποιος να αιμορραγεί, στο πάτωμα μίας παμπ, ενώ γύρω του επικρατεί το χάος. Κάποιος άλλος, πιθανότατα αστυνομικός σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, προσπαθεί να τον βοηθήσει.
Στις χαοτικές σκηνές που καταγράφονται, αστυνομικός φωνάζει στον κόσμο να ανέβει στον επάνω όροφο, κατευθύνοντας τους πανικόβλητους πολίτες μακριά από τους τρεις τρομοκράτες.
Ο Τζακ Σαντού ήταν στην παμπ όταν είδε κάποιους να μπαίνουν, κρατώντας μαχαίρια. Είπε στην Sun ότι είδε να τραυματίζουν κάποιον που ήταν πίσω του και να πετάγεται το αίμα.
«Ανθρωποι πετούσαν καρέκλες και ποτήρια έξω, πίστεψα ότι ήταν καβγάς. Μετά κατάλαβα ότι ήταν κάτι περισσότερο, ο κόσμος έτρεχε. Αμέσως μετά, μπήκαν μέσα. Ο κόσμος ούρλιαζε ”έχουν μαχαίρια”», περιέγραψε.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.